Nyheder

Karaktererne stiger mest på Rybners Tekniske Gymnasium

Det er Dansk Erhverv, der har undersøgt 194 gymnasiers evne til at løfte elevernes faglige niveau. I analysen har de taget højde for den enkelte elevs karakterer fra folkeskolen foruden blandt andet forældrenes uddannelse og jobsituation, og det er på den baggrund, de undersøger elevernes løfteevne.  

Resultaterne viser, at selv når man tager højde for den statistiske usikkerhed, er der betydelige forskelle mellem de dygtige og dårlige gymnasiers evne til at løfte elevernes faglighed.

Sikker førsteplads
På Rybners Tekniske Gymnasium får den gennemsnitlige elev bemærkelsesværdige 0,77 karakterpoint mere, end hvad man kunne forvente af eleverne i forhold til deres baggrund. Ingen af de 193 andre gymnasier er i nærheden af det resultat. Gymnasiet på andenpladsen har en løfteevne på 0,47. Det bedste handelsgymnasium(hhx) kan præstere 0,59, mens det bedste almene gymnasium(stx) kan præstere 0,64 karakterpoint mere.

- Vi er naturligvis meget stolte, men ikke overraskede over resultatet, da det ikke er første gang, Rybners Tekniske Gymnasium ligger helt i top med hensyn til løfteevne. Det hænger helt sikkert sammen med vores utroligt dygtige og engagerede lærerstab, som har forstået at udvikle både fag og metoder og dermed gøre eleverne så dygtige som muligt, udtaler Karen Munk Rasmussen, vicerektor på Rybners Tekniske Gymnasium.

Generelt klarer htx-eleverne sig i øvrigt også glimrende på de videregående uddannelser. Det skyldes ifølge Karen Munk Rasmussen ikke mindst arbejdsformen på det tekniske gymnasium, hvor praktiske værkstedsfag kombineres med teori i klasseværelserne.

– Det giver en spændende og afvekslende undervisning og nogle gode studievaner, siger hun.

IMG_4717-web.jpg 

Den gennemsnitlige elev på Rybners Tekniske Gymnasium får betydeligt højere karakterer, end hvad man kunne forvente i forhold til elevernes baggrund.