Nyheder

Minister klippede snoren til brobygningscenter

 - Det med at bygge broer er et ædelt og kendt håndværk siden oldtiden. 

Sådan lød nogle af ordene fra undervisningsministeren, da hun fredag den 26. august var kommet til Esbjerg for at indvie Rybners’ nye brobygningscenter.

klip web.jpg

Brobygningscentret skal lægge lokaler til forskellige aktiviteter, hvor elever i folkeskoler i de tre kommuner går i skole på Rybners, med Byg et hus, som kører fra 3. – 6. klasse, i den ene ende af skalaen til de nye erhvervsrettede 10. klasser i den anden ende.

- Når vi i dag indvier den bro, der er bygget mellem erhvervsuddannelserne og Esbjerg, Vejen og Kommuner, er det også en bro til forældrene. Der er desværre stadig mange, som tror, at vi kun skal leve af viden. Men uden produktion har vi ikke viden og innovation, sagde hun blandt andet, før hun med et lille klip af den røde snor erklærede brobygningscenteret for åbent.

Elever fortalte
At eleverne fra HandsOn Linjen fra Bohrskolens afdeling Vita allerede uofficielt havde indviet brobygningscentret vidnede de halvbyggede huse, som stod placeret i rummet om. I 7. – 9. klasse går eleverne to dage om ugen på Rybners, hvor de arbejder praktisk med opgaver, som bliver koblet sammen med den teori, de har på hjemskolen.

Emma web.jpg
Emma Torbensen er elev i 8. klasse på HandsOn. 

Eleverne Emma Torbensen fra 8.h og Mikkel Trane fra 7.h fortalte om deres oplevelse med at gå på HandsOn.

- Det er fedt at bruge hænderne og prøve noget nyt, fortalte Mikkel Trane, drømmer om at blive VVS’er lige som sin far.

- Vi har lært at lave en ret vinkel med lineal og passer, men ikke kun på papir. Også i virkeligheden, eksemplificerede Emma Torbensen, før ministeren fik lov til at gå rundt og kigge på elevernes arbejde og stille dem spørgsmål.

freja web.jpg
Undervisningsminister Ellen Trane Nørby taler med Freja Qvist, som går i 7. HandsOn. 

buhl web.jpg
Også Vardes borgmester Erik Buhl fik en snak med nogle af eleverne. 

blomster til borg.jpg
Leder af brobygningscentret Jørgen Borg fik en buket blomster og en stor tak for sit store arbejde med at oprette centret. 

Se JydskeVestkystens artikel

Se flere billeder på Facebook