Nyheder

Innovative folkeskoleelever på Rybners Handelsgymnasium

Hvad er det der gør, at folk overnatter foran butikker i flere dage for at være blandt de første til at få den næste iGadget? Hvorfor koger medierne over, når Apple lancerer nye produkter? Og hvordan har Apple skabt dette ”religiøse” forhold til deres kunder? Det blev 33 kvikke folkeskoleelever klogere på, da de besøgte Rybners Handelsgymnasium.

Udfordring af innovative evner
Folkeskolebesøget er en del af projektet, Talentbroen, og er et samarbejde mellem en række folkeskoler i Esbjerg Kommune, Rybners Gymnasium og Esbjerg Gymnasium og HF. Formålet er, at tilbyde faglige udfordringer til talentfulde folkeskoleelever.

talent2.jpg

Under titlen ”APPLE og de smarte FANBOYS” skulle de tilmeldte folkeskoleelever ud på Rybners Handelsgymnasium og arbejde innovativt med Apples produkter:

- Gennem analyser af Apples produktportefølje og salgstal for forskellige produktkategorier, fik eleverne til opgave at finde på ideer til nye udviklingsmuligheder for Apple. Og så har vi i dette forløb også haft fokus på præsentationsteknikker, lyder det fra Rie Sørensen, underviser på Rybners Handelsgymnasium.

Eleverne kunne enten videreudvikle eller justere på allerede eksisterende Apple-produkter eller opfinde noget helt nyt. Nogle kom med forbedringer til den i forvejen kendte MacBook og andre udviklede Apple Glasses, som ifølge gruppens eget udsagn, skulle være langt bedre en Googles lignende produkt.

Engagerede elever
- Det er folkeskoleeleverne selv, der har meldt sig til Talentbroen, og det gør, at de typisk deltager meget aktivt i undervisningen fordi det interesserer dem. Vi oplever at eleverne er meget motiveret og engageret, og derfor kommer undervisningen typisk til at foregå på et lidt højere niveau end de er vant til i folkeskolen, fortæller Rie Sørensen.

talent.jpg
Laura Mørch Kudahl, Theresa Maria Bjergager og Louise Skov Madsen fra 8c
på Bohrskolen.

Louise Skov Madsen, Theresa Maria Bjergager og Laura Mørch Kudahl fra 8c på Bohrskolens Da Vinci Linje, har været glade for deres talentforløb på Rybners Handelsgymnasium:

- Det har været virkelig sjovt. Og anderledes, lyder det fra de tre piger.

Pigernes deltagelse i APPLE og de smarte FANBOYS har også betydet at de har fået set, hvad Rybners Handelsgymnasium er for et sted, og de har oplevet, hvordan undervisningen foregår på et gymnasium.

- Jeg kendte for eksempel ikke til hhx, men det har jeg klart fået indblik i nu – det har været godt at komme herud og mærke atmosfæren, siger Laura.

- Jeg kan godt lide, at der har været fokus på, hvordan man fremlægger, fortæller Louise og fortsætter:

- Vi lavede også sådan noget negativ brainstorming, som er lidt det omvendte af, hvad vi plejer at gøre. Men det gav mange gode ideer! Dét vil jeg helt sikkert bruge en anden gang.