Nyheder

Inspecta og Rybners Kursuscenter indgår strategisk samarbejde

Endnu et knopskud er dukket op ved Rybners Kursuscenters faciliteter på Storstrømsvej, hvor svejseteknisk anlæg ligger. Inspecta, som er en finskejet inspektionsvirksomhed, har bygget kontor og svejseteknisk prøveanlæg på Rybners’ adresse. Inspecta foretager nu som en del af et Rybners udviklingsprojekt alle de svejseprøver, som Rybners får lavet – omkring 2000 stk. om året.

- Fordelen for os er, at de har lavet en afdeling her på matriklen. Det gør at vi har en større mulighed for at lave udvikling i positiv retning for svejseteknisk afdeling, siger Carsten Jensen, som er teamleder af Rybners Kursuscenters svejsecenter.

svejs

Hver eftermiddag kører svejsecentret en vogn med dagens prøver fra kursister frem til Inspecta. Næste morgen har Inspecta med røntgen, ultralyd og eventuelt destruktive prøver, testet, om kursisterne har lavet svejsningerne godt nok.

Foden ind på det danske marked
For Inspecta betyder samarbejdet, at den finske virksomhed får foden ind på det danske svejsetekniske marked, fortæller Henning Lauridsen, som er afdelingschef for Inspecta i Esbjerg. Virksomheden etablerede sig på det danske marked for fem – seks år siden blandt andet med inspektion af elevatorer, teknisk rådgivning og meget andet. Men først i 2013 etablerede virksomheden sig i Esbjerg – i første gang på havnen. Med det nye samarbejde og beliggenhed får Inspecta en direkte vej ind på et marked, hvor virksomheden har stor ekspertise fra andre lande i Norden.

- Det betyder, at vi kommer meget tættere på offshoremarkedet og nogle af de store kernekunder i offshorebranchen, understreger Henning Lauridsen.

Samarbejdet skal udvides
Desuden arbejder de to institutioner sammen om at udføre værkstedsprøver for virksomheder. Når de sender prøver til Inspecta for at få dem testet og godkendt i værkstedet, bruger Inspecta Rybners Kursuscenters faciliteter og personale til at udføre prøverne.

- Rybners personale fungerer som vores inspektører, oplyser Henning Lauridsen, som arbejder frem mod et endnu mere udvidet samarbejde om forskellige uddannelser til den svejsetekniske branche:

- På den korte og lange bane skal vi vækste gennem mere omsætning og større aktivitet. På den lange bane har vi planer om at udvide uddannelsessortimentet, så man kunne forestille sig, at Rybners og Inspecta var fælles om en NDT-uddannelse, de visuelle uddannelser

– VT og svejsetekniske uddannelser, siger Henning Lauridsen.

For øjeblikket arbejder 20 mand i Esbjerg-afdelingen. Fem – seks svejseteknikere og 15 NDT-teknikere.
- Vores problem er, om kontoret er stort nok om to år, konkluderer Henning Lauridsen med et smil.