Nyheder

Jesper fra Ribe er kokkeelev på fransk Michelin-restaurant

En internationale karriere. Det kalder kokkeelev Jesper Løbner det ikke selv. Men han har taget hul på et arbejdsliv, som forhåbentlig vil føre ham til en række køkkener rundt i hele verden. Snart skifter Jesper Løbner sin danske elevplads ud med Les Bachanalles – en restaurant med Michelin-stjerne i Nice, Sydfrankrig.

- Jeg har altid haft en drøm om at opleve andre lande. Efter jeg er blevet kokkeelev har jeg fået mere lyst til at opleve andre madkulturer, fortæller den 19-årige kokkeelev.

young chef vinderbilledet lille.jpg
Jesper Løbner har i løbet af sin uddannelse været med til at vinde andenpladsen til den landsdækkende Young Chef-konkurrence sammen med kokkeelev Trille Jepsen og tjenerelev Mie Andersen.

Det var som opvasker på Hotel Dagmar i Ribe, at Jesper Løbner fik smag for et liv som kok og til at lave mad i køkkener på andre kontingenter. Her mødte han mange kokke, som fortalte om deres egne rejser og oplevelser på restauranter jorden rundt.

Fra Ribe til verden
Fra begyndelsen af sin uddannellse har han stilet imod at opleve noget nyt. I stedet for at finde en elevplads i Sydvestjylland, fik han elevplads ved Ruths Hotel i Skagen – et hotel som er kendt for sin kulinariske oplevelser i både en gourmetrestaurant og en fransk bistro.

Hotellet har nu måttet tage afsked med en ellers dygtig elev. To gange har han deltaget i håndværkernes Danmarksmesterskaber, DM i Skills. Begge gange nåede han til finalen.

DMiskills.jpg
To gange har Jesper Løbner deltaget i DM i Skills. Begge gange gik han videre til finalen.  

Nu står den på fransk madkunst og -kultur.

- Jeg forventer, at jeg lærer en masse om fransk gourmetmad og bliver en dygtigere kok. Jeg håber også på at opleve lidt af Frankrig, siger han.

Next stop Asien og Australien
Om et år vender han igen snuden mod Danmark for at færdiggøre sin uddannelse på Rybners Tekniske Skole. Men står det til ham, bliver opholdet i hjemlandet kun for en kort stund. Han drømmer om at arbejde som kok i Asien, Australien og New Zealand.

- Man har et godt rygte, når man kommer fra Danmark, fordi det er et lille land med mange gode restauranter. Det er let at få arbejde for danske kokke, fortæller den eventyrlystne unge mand.

Læs mere om uddannelsen til kok