Nyheder

Joachim går efter at komme på ”landsholdet” i kemi

Den internationale kemiolympiade (IChO) for gymnasieelever med interesse for kemi har været afholdt siden 1968, og Danmark har deltaget siden 1982. Den danske del af konkurrencen er inddelt i en række udtagelsesrunder, hvorfra de fire bedste elever går videre og får mulighed for at prøve kræfter med talenter fra hele verden.

Joachim Holt er faktisk gået videre i både kemi- og fysik-OL, men han har valgt at takke nej til videre deltagelse i udtagelsesrunderne til fysik-OL.

- Jeg vil hellere koncentrere mig fuldt ud om én konkurrence, og da det er kemi, der interesserer mig mest, har jeg valgt det fag, forklarer Joachim Holt.  

Kræver ekstra indsats
Den 18-årige 3.g’er går ikke uerfaren ind i konkurrencen. Han stillede også op i kemi sidste år og var blandt de 16 elever, der gennemgår træningsweekender på DTU, Århus Universitet og København Universitet, inden de fire elever, som skal repræsentere Danmark, udvælges. Den internationale kemiolympiade foregår til sommer i Azerbaijan, og den oplevelse vil Joachim meget gerne tage del i.

- Jeg forventer igen i år at komme med til træningsweekenderne. Men man kommer bestemt ikke sovende til det. Efter 2. runde, der finder sted i januar, kommer forberedelserne til at kræve en del ekstra arbejde, konstaterer den målrettede gymnasieelev.

Hvilket videreuddannelsesspor han tager efter at huen er kommet i hus, ved han endnu ikke, men han regner med, at det bliver inden for naturvidenskaben.

Her og nu gælder det dog det store studieretningsprojekt (SRP), som alle gymnasieelever i 3.g for tiden er i gang med. Joachim laver et projekt om spektroskopi i fagene fysik og kemi. Et projekt, der ifølge ham selv ikke er helt nemt at forklare kort.

Joachim-kemi-OL
Joachim Holt arbejder lige nu på sit studieretningsprojekt om spektroskopi, men i januar
retter han fokus mod næste udtagelsesrunde i kemi-OL.