Nyheder

Jonas behersker både fysik og svømning

Jonas Bruun Schleiman fra 3x på Rybners Almene Gymnasium er Team Danmark-elev, fordi han er en dygtig svømmer. Men den unge mand fra Esbjerg Svømmeklub har talent for andet end at piske gennem vandet. Han er blandt andet også god til fysik. Faktisk så god, at han netop har deltaget i landsfinalen i Fysik-OL sammen med 34 andre deltagere fra hele landet.

Hjemvendt fra en weekend på Niels Bohrs Instituttet, hvor finalegruppen var samlet, er han en lærerig oplevelse rigere - og så er han ikke mindst blevet meget mere afklaret omkring sit studie- og karrierevalg. Set i det lys betyder det mindre for Jonas, at han ikke kom blandt de 15, der i første omgang er blevet udtaget og senere skal reduceres til de endelige fem elever, som skal repræsentere Danmark i sommerens Fysik-OL.

Nørdede konkurrenter
Ud over et foredrag om højenergi og partikel-fysik samt et indlæg med elever fra Københavns Universitet blev eleverne præsenteret for nogle svære opgavesæt. Både lørdag og søndag brugte de flere timer på at løse dem.

- De andre deltagere var meget nørdede forstået på den måde, at de bruger en stor del af deres fritid på at studere fysik. Alligevel er jeg glad for, at min fysiklærer fik mig overtalt til at deltage, for mit mål var primært at blive mere afklaret omkring mit studie- og karrierevalg, og det er jeg blevet, ræsonnerer Jonas, der nu forventer at gå efter et ingeniørstudie.

Men det bliver tidligst om halvandet år, for det 18-årige svømmetalent, der svømmetræner ca. 25 timer om ugen, skal som Team Danmark-elev bruge fire år mod vanligt tre på at tage sin studentereksamen.

DSC_0360-web.jpg 
Trods sit fokus på svømningen formåede Jonas Bruun Schleiman at nå hele vejen til landsfinalen i Fysik-OL.