Nyheder

Jubilæumspar blev kærester på Rybners Gymnasium for 70 år siden

- Der gik ikke lang tid, efter at vi var startet på gymnasiet, inden vi blev kærester, mindes Ole Feddersen med et smil.

Dengang så uddannelsesbilledet noget anderledes ud end i dag. Han var for eksempel den eneste fra sin klasse, der kom videre på gymnasiet.

Efter gymnasietiden rykkede det unge par til København, så Ole kunne studere på Polyteknisk Læreanstalt (i dag Danmarks Tekniske Universitet). Dog kunne han komme i værkstedspraksis i hjembyen Esbjerg og igen bo hos forældrene i Jyllandsgade.

Anne Marie, som er datter af Ankjær Gregersen, der drev gartneri i Spangsbjerg og en blomsterbutik i Axelborg ved gågaden, havde et ønske om at blive farmaceut. Hun havde bare ikke høj nok kvotient, men efter et suppleringsår på Polyteknisk Læreanstalt lykkedes det hende at komme ind som discipel på et apotek i Horsens, hvor hun stod i lære samtidig med, at hun fulgte kurser på Farmaceutisk Højskole i København. Siden fulgte job på flere apoteker og Seruminstituttet, inden hun i 1952 blev gift med sin Ole, to døtre kom til, og hun blev hjemmegående for en stund.

Jubilarer-1.JPG

Året efter blev Ole færdig som civilingeniør, og efter et par år ved Marinen som radarofficer og premiereløjtnant blev han ansat ved FLSmidth, hvor det blev til 39 spændende og alsidige år, inden pensionsalderen var nået. Det er 23 år siden nu.

- Vi har haft mange dejlige oplevelser sammen. Min mands arbejde førte os et år til Italien, hvor vores ældste datter gik i en nonnebørnehave, og i 1971 flyttede vi til New Jersey i USA, hvor det blev til ti skønne år, inden familiesavnet trods alt blev for stort, beretter Anne Marie.

Er ofte på Fanø
Det 88-årige par bor i Fredensborg, men de har alle årene bevaret tilknytningen til hjemegnen – blandt andet i kraft af det sommerhus på Fanø, som tilhørte Anne Maries forældre. Her vender parret tilbage til år efter år ofte i selskab med den øvrige familie.

- Vi har ikke været tilbage på gymnasiet siden 50-års jubilæet, hvor vi i øvrigt havde en fin fest. I mellemtiden har gymnasiet jo også fået ny adresse, så det er spændende at se, hvordan her ser ud nu, fortæller Ole.

Fra første parkét - på balkonerne, der ”svæver” over aulaen - fulgte 70-års jubilæumsparret sammen med 92 25- og 50-års jubilarer med i dimissionsfesten i aulaen. En oplevelse, der vækkede mange gode minder.