Nyheder

Julie kæmper om finaleplads i Unge Forskere Senior

Ud fra sin studieretningsopgave (SRP), ”Den specielle relativitetsteori”, som Julie har skrevet i fagene matematik og fysik, nåede hun lige akkurat at sende en projektbeskrivelse ind til den landsdækkende konkurrence Unge Forskere Senior, hvor unge der endnu ikke er startet på en videregående uddannelse kan deltage.

Der var tilmeldt i alt 1987 projekter til konkurrencen, og heraf er 200 gået videre til semifinalen.

- Jeg fik svar fra to jurymedlemmer, som var meget positive over for min projektbeskrivelse - navnligt i forhold til et mindre punkt, hvor jeg har skrevet om, hvordan relativitetsteorien kan bruges til at sikre gps’eres nøjagtighed. Så det emne har jeg valgt at gå videre med og komme med flere beregninger på, fortæller Julie.

Julie
Finale i Forum
Semifinalen foregår i science parken Universe på Als tirsdag den 24. marts. Her vil hver deltager få besøg ved sin stand af jurymedlemmerne og blive interviewet om sit projekt.

Halvdelen, altså 100, af de unge talenter går videre til finalen, der foregår i Forum, Købehavn, i slutningen af april med deltagelse af Prins Joachim.

- Forinden bliver man inviteret med på en camp, som garanteret vil være inspirerende og lærerig, bemærker Julie.

Hun overvejer at læse fysik og gerne astrofysik, når den røde studenterhue kommer i hus til sommer. Modsat hvad man skulle tro, kræver studiet faktisk ikke et højt gennemsnit, men det ville ikke være en hindring for Julie, hvis det var tilfældet. To besøg hos NASA i henholdsvis Houston og Florida har givet hende endnu mere lyst til at beskæftige sig med astrofysik.

Klassekammeraten Mathias Bjerre har lavet en film, hvor Julie fortæller om sit projekt. Filmen skal køre som en del af hendes projektudstilling under semifinalen. Når vi følger op på, hvordan det er gået Julie, regner vi med at kunne vise filmen.

Læs mere om Unge Forskere Senior her.