Nyheder

Kabelmontører: Rybners opkvalificerer ledige fra Trekantsområdet

Som en del af den nye autorisationslov er det nu muligt at trække kabler uden autorisation, såfremt medarbejderen har gennemført og bestået et kursus, der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

Det har fået Job7, Trekantområdets fælles rekrutteringsservice, som drives af Trekantområdets syv jobcentre, til at gå sammen med Rybners Kursuscenter og udvikle et uddannelsesforløb for ledige, der kunne tænke sig at komme ud og arbejde som kabelmontør.

Vidt forskellige baggrunde
Deltagerne er kursister med meget varierede baggrunde. Derfor gør underviserne meget ud af at skabe et differentieret niveau i undervisningen, hvor alle kan være med.

Når hele kurset er fuldført, vil jobcentrene lave en opfølgning med virksomhederne og drøfte muligheden for en voksenlæreplads som elektriker.

Kræver løbende feedback
- Det er et koncentreret forløb, som kræver fuldt fokus. Derudover kræver det en trekant af løbende feedback mellem skole, virksomhed og kursist, konstaterer 57-årige Jens Bylod Hauge Eriksen fra Vejle.

Han har tidligere arbejdet inden for lager/logistik og butik og har desuden haft eget fragtfirma. Nu er han klar til en ny branche.

- Særligt arbejdet med styretavler, finder jeg interessant, så jeg håber selvfølgelig, at jeg vil ende med at finde et job, hvor den slags opgaver ofte indgår fortæller Jens Bylod Hauge Eriksen.

Kursister.JPG 
Jens Bylod Hauge Eriksen (t.v.) og Preben Jessen har begge kastet sig ud i en ny branche med opkvalificeringskurset til kabelmontør.

Værksted.jpg 
På Rybners Tekniske Skole nyder kursisterne godt af de værkstedsfaciliteter, som blandt andet også benyttes af elektrikerlærlingene.