Nyheder

Kampklar gymnasieelev

Sofie Berggreen Jensen startede til taekwondo tilbage i 2008 og blot fire år efter, kunne hun snøre det sorte bælte om livet. Siden har Sofie sparket sig frem til medaljer til både DM og EM, og senest hev hun to nordisk mesterskabstitler hjem.

Hjemmeside1.jpg

Det handler om teknik
- Jeg dyrker den taekwondodisciplin, der hedder ”teknik”, hvor det handler om at vise en serie af teknikker enten alene eller synkront med andre, forklarer Sofie og fortsætter:

- Jeg synes det er fedt at taekwondo ikke kun handler om kamp, men at man også kan vise styrke på andre måder.

Ved siden af sin sport går Sofie på Rybners Almene Gymnasium og hun bliver student til sommer. Og takket være Esbjerg- og Team Danmark ordningerne er det muligt for Sofie, at passe både sport og undervisning.

- Jeg bruger omkring 15 timer om ugen på taekwondo, og da der i Esbjerg ikke er træningsmuligheder på mit niveau, må jeg til Vejle og Fredericia for at træne. Men så laver jeg lektier i toget, og får genlæsningstimer på gymnasiet, hvis der er behov for det - og dét er rart.

- Men det handler selvfølgelig rigtig meget om prioritering af tid. Tidligere tænkte jeg ikke så meget over, at der var ting jeg måtte sige nej til, til fordel for taekwondoen. Men nu her i 3.g er der da noget jeg er ærgerlig over, jeg går glip af, lyder det fra Sofie, som nu alligevel har tænkt sig at holde fast i taekwondoen så længe hun synes det er sjovt.

Selvom taekwondo "teknik" ikke er en udbredt sportsgren eller en stor publikumsmagnet, så er der ingen tvivl om, at Sofie har talent og at hun ved hvad hun laver, når hun har den karakteristiske hvide dobok på. Alene i 2015 vandt hun to bronzemedaljer ved EM i Serbien og til DM samme år, vandt hun to guldmedaljer og en sølv. Nu håber Sofie, at hun vil blive udtaget til at repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne i Peru senere på året.