Nyheder

Superstudenten fra Rybners fik asiatisk modspil til kemi-OL

- Det har været en rigtig god oplevelse. Vi var 292 unge fra 75 nationer, så den største oplevelse har helt klart været at snakke med og være sammen med alle de spændende mennesker, konstaterer Joachim Holt, der i juni blev Årets Student på Rybners Gymnasium med et gennemsnit på 12,4.

Sammen med de tre andre danske deltagere (to fra Århus og en Vejle) dystede Joachim i både praktiske og teoretiske opgaver på højt niveau imod nogle af klodens dygtigste, unge talenter inden for kemi. Danskerne klarede sig godt - en fik udmærkelsen sølv og to fik en bronze-udmærkelse, men de kunne ikke hamle op med de stærke østasiatiske lande som Kina, Korea, Japan og Taiwan, der sædvanen tro markerede sig sammen med de østeuropæiske lande.

Personligt ærgrer Joachim sig lidt over en dum fejl, han begik. - Men teoretisk kunne jeg være med, bemærker superstudenten, der arbejder som lærervikar på Kvaglund Skole, indtil han påbegynder medicinstudiet i København.

De fire kinesere var bedst og kæmpede sågar indbyrdes mod hinanden om topplaceringerne. Deres reaktion på at vinde var ifølge Joachim ret afmålt - i hvert fald set med en danskers øjne.

I løbet af de ni dage, som kemiolympiaden varede, blev der også tid til sightseeing i og omkring værtsbyen Baku, og på turene blev der passet godt på de unge. De blev simpelthen fulgt af en politieskorte.

Kemi-OL.jpg 
For mange af deltagerne er der meget på spil. Klarer de sig godt, kan det sikre dem en bedre fremtid med blandt andet betalt videreuddannelse.

Kemi OL-4.jpg

Ikke færre end 75 nationer var repræsenteret ved dette års udgave af Den internationale kemiolympiade, som blev holdt i Azerbaijan.

Joachim-kemi-OL-lille.jpg

Joachim Holt blev student fra Rybners Almene Gymnasium i juni. Han underviser nu på Kvaglund Skole, inden det gælder medicinstudiet i København.

Fakta

Den internationale kemiolympiade (IChO) for gymnasieelever med interesse for kemi har været afholdt siden 1968, og Danmark har deltaget siden 1982. Den danske del af konkurrencen er inddelt i en række udtagelsesrunder, der indbefatter træningsweekender på DTU, Århus Universitet og København Universitet. De fire bedste elever går videre og får mulighed for at prøve kræfter med talenter fra hele verden.