Nyheder

Kemi-talent findes på Rybners Tekniske Gymnasium

Søren Pallesen fra 3f og Morten Clausen fra 3e går begge på Rybners Tekniske Gymnasium, og er det man vil kalde for ægte kemi-talenter. De har i hvert fald så meget styr på kemi, at de netop er fået videre til tredje runde i Den danske kemiolympiade - hvor kun 14 dygtige gymnasieelever gik videre. Søren og Morten har nu kvalificeret sig til tredje, fjerde og femte runde, og har begge chancen for at havne på kemi-landsholdet.

Kemi på højt niveau
Første runde i Den danske kemiolympiade fandt sted i slutningen af november sidste år. Anden runde blev afholdt i weekenden, hvor 61 gymnasieelever var samlet i København til en faglig udfordrende weekend med svære kemi-opgaver.

hjemmeside1.jpg
Søren Pallesen og Morten Clausen er begge med i Den danske kemiolympiade. 

Både Søren og Morten synes kemi er sjovt, og det er en forudsætning, hvis man vil klare sig godt i konkurrencen. Flere af de opgaver der indgår i kemiolympiaden kræver nemlig at deltagerne kender, og kan anvende, teori de slet ikke lærer i den almindelige undervisning på gymnasiet.  

- For mig er kemi en hobby jeg har let ved. Jeg synes det er sjovt, fortæller Morten, som overvejer at bruge sit kemi-talent inden for programmering i kemisk industri.

Og Søren er meget enig:

- Det er sjovt at løse kemiopgaver. Det er udfordrende, fortæller Søren som gerne vil læse kemi på universitetet, når studenterhuen er på plads. 

For at blive klædt på til runderne i Den danske kemiolympiade har eleverne fået ekstra undervisning. Men at bruge et par ekstra eftermiddage på kemi gør heller ikke så meget, når arbejdet betaler sig.

Både Morten og Søren er glade for weekendens resultat og glæder sig til tredje runde, der finder sted i marts.

- Jeg var meget overrasket for jeg følte jeg havde lavet en del småfejl i alle prøverne, og de andre deltagere virkede også til at være rimelig kompetente. Men da de nævnte mit og Sørens navn som dem der var gået videre, blev vi begge ellevilde over, at vi begge to var blandt de 14 bedste, fortæller Morten.

- Det var en god fornemmelse at gå videre, selvom jeg var lidt overrasket. At være sammen med andre kloge studerende i en hel weekend, fik mig til at indse at det ville blive en hård konkurrence. Så jeg er utrolig glad for at have klaret anden runde og jeg ser frem til de næste tre runder, slutter Søren.

Fra Rybners Gymnasium gik også Mohsen Mahmoud Mohsen Redda Stine Isabella Holden Harbo, begge fra 3x. Men de gik desværre ikke videre til tredje runde.