Nyheder

KrydsCup gør uddannelsesverdenen mere tilgængelig

Tanken bag den alternative ”uddannelsesmesse” og fodboldturnering, der foregik ved flexbanerne på Gl. Vardevej, er, at alle unge mennesker skal have mulighed for uddannelse - også dem, der kæmper med forskellige udfordringer.

- Trods lidt regnvejr gik forløbet over al forventning. De unge mennesker, der deltog, var meget glade og gav udtryk for, at de er klar igen næste år, fortæller virksomhedskonsulent Brita Billing, der repræsenterede Rybners ved arrangementet. 

Initiativet blev startet sidste år, hvor UC SYD stillede med to hold. I år kom der fem hold, og styregruppen bag KrydsCup håber naturligvis, at det tal næste år er steget yderligere.

- Jeg har forslået, at vi næste år udvider med både militæret og politiet, så vi kan inddrage forhindringsbanen, indskyder Brita Billing.

Facts om KrydsCup

  •          Støttes af Henrik Vallø, Formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget, Borgerlisten, Martin Bergvold, assisterende U19-træner i EfB, Uddannelseshuset samt flere lokale virksomheder.
  •          Giver uddannelsesinstitutionerne mulighed for at vise deres uddannelser frem i et uformelt forum og komme i kontakt med unge, som typisk ikke deltager i almindelige uddannelsesmesser.
  •          Uddannelserne kan eksempelvis profilere sig ved at købe banenavne eller opstille en isbod.
  •          Sætter fokus på, at dét at gå på en uddannelse er lige så meget venskaber, socialt liv og netværk, som det er tyske gloser og boganalyser.
  •          Sætter fokus på at ”studiebyen” ikke kun er for akademikere.

KrydsCup

Brita Billing og Henrik Vallø.