Nyheder

Legater for 210.000 kr. uddelt til Kyndelmisse

Jennie er næsten færdig med sin professionsbachelor som fysioterapeut på UC Syd i Esbjerg. Uddannelsen har ikke været lige let for Jannie, som undervejs måtte erkende at en naturvidenskabelig studieretning havde givet nogle kompetencer, som havde været mere anvendelige, end dem hun havde fået på sin samfundsfaglige studieretning. Derfor har uddannelsen været en 3,5 års lang kamp, som nu er ved at være afsluttet. Men nu vil hun mere – hun starter allerede i maj op på uddannelsen som hestefysioterapeut, som tager 1½ år.

Kyndelmisse og legatoverrækkelse 986_600px.jpg

- Det betyder rigtig meget for min videre uddannelse, at jeg har modtaget legatet, fordi uddannelsen er 100 % egenfinansieret. Det har hele tiden været min drøm at arbejde med heste, og uddannelsen som fysioterapeut er springbrættet til at kunne det, udtaler Jennie Bundegaard, som fik legatet for sin store ihærdighed og flid. – Enten gør man det ordentligt, eller også gør man det ikke, slutter hun.

Ud over Jennie Bundegaard fik også de tidligere elever Rasmus Hedeager og Rune Rasmussen legat fra Arne Harritsøs legat på 50.000 kr. 20 nuværende elever fik legater på 2.500 kr., mens Jesper Lindberg Petersen fik Sydbanks rejselegat på 10.000 kr. Tre tidligere elever, som nu studerer hhv. musik og medicin, modtog Barbara Bjerre Ladegaards legat på hver 5.000 kr.

Kyndelmisse og legatoverrækkelse 892_600px.jpg

Det var rektor for Rybners Gymnasium, Lars Henry Andersen, som uddelte legaterne. Traditionen tro blev rektor sunget ud af aulaen, så eleverne kunne holde fri resten af dagen.

Fejringen af lysets komme, Kyndelmisse, er en gammel tradition på Rybners Gymnasium, hvor eleverne hvert år på denne dag synger sig til undervisningsfri. Traditionen går tilbage til besættelsestiden, hvor elever på skolen sang indtil rektor gav dem fri. Sangen blev symbol på sammenholdet mod besættelsesmagten og traditionen holdes i hævd i dag, hvor dagen fejres med et festligt arrangement og legatuddelinger. 

Kyndelmisse og legatoverrækkelse 908_600px.jpg