Nyheder

Det hele spiller til LAN-party på det tekniske gymnasium!

At afholde et stort LAN-party, der løber over en hel weekend, kræver lidt mere planlægning end blot indkøb af rigelige mængder cola og chips. Det ved Peder Andreas Hundebøl fra 3.e på Rybners Tekniske Gymnasium. Sammen med ca. ti medstuderende, hvoraf de fem står for selve planlægningen, er han med i gymnasiets nye it-udvalg.

- Vi var ikke tilfredse med kvaliteten af gymnasiets LAN-parties, og så var vi nogle stykker, der før sommerferien besluttede os for at organisere os og nedsætte et udvalg, beretter Peder, der fungerer som administrationsansvarlig i udvalget.

DSC_0736.JPG

I efteråret afholdt eleverne et LAN-party med ca. 100 deltagere, og denne weekend bliver der igen spillet turneringer i League of Legends, CS:GO, Rocket League, Overwatch og Hearthstone.

På den nyoprettede hjemmeside, naturligvis programmeret af eleverne selv, kan interesserede finde alle relevante oplysninger. Ønsker nogen at kunne trække sig lidt for sig selv - for eksempel når der skal hviles nogle timer, har de mulighed for at leje et klasselokale mod et depositum på 200 kr. Det nye elev-udvalg har også fået etableret en lille kiosk, hvor de unge gamere kan tanke op med chips, slik, sodavand, energidrik og nudler med mere.

Ét stort fællesskab på htx
Gymnasieeleverne må gerne invitere venner med til arrangementet, men langt de fleste deltagere plejer at være unge, der går på gymnasiet.

- Det fede ved vores LAN-parties er, at vi mødes på tværs af årgangene. Det har altid været en styrke ved Rybners htx. 1.g’ere spiller med 3.g’ere - det er intet problem, fastslår Peder, der selv går i 3.e - en klasse, der har programmering på B-niveau og matematik på A-niveau og i høj grad beskæftiger sig med computerens tekniske side.

Inden længe kommer der i øvrigt et nyt fritidstilbud til alle computerspilsentusiaster på Rybners, da man på Spangsbjerg Møllevej snart åbner et e-sportscenter - et stort lokale, fuld af kraftfulde gamermaskiner og andet udstyr.  

DSC_0727.JPGDSC_0783.JPGDSC_0761.JPGDSC_0745.JPG