Nyheder

Mange idéer til butikker med fokus på livsstil, sundhed og skønhed.

Aha-oplevelser er ploppet op med løbende mellemrum igennem de sidste tre måneder, hvor eleverne på Life 'n' Style på Rybners Handelsskole har arbejdet med opstart af egen forretning fra idé over økonomiberegninger til leje og indretning af lokaler. 

Hvor stor en omsætning, der egentlig skal til for at få det til at løbe rundt, hvad det koster at leje et butikslokale og hvor meget arbejde der skal til for at starte egen forretning er nogle af de ting, som er gået op for eleverne, som alle er piger, i forbindelse med arbejdet. 

Derfor klarede de præsentationer, hvor eleverne var kommet frem til at, at det alligevel ikke kunne lade sig gøre, lige så højt i dommerpanelets bedømmelser. 

- Hele processen er vigtig og det realistiske i forretningen, fortæller Lizette Yde, som er ansvarlig for Life 'n' Style og havde arrangeret præsentationen i Sædding Centret. 

Nogle af forretningerne viste sig at være så realistiske, at potentielle kunder er gået forgæves - for eksempel en flok unge mænd, som havde aftalt at mødes på den nye Café Retro, som eleverne Louise Bro, 17 år, og Pernille Fabricius, 18 år, stod bag. 

web sædding2.jpg
Pernille Fabricius og Louise Bro præsenterer deres Café Retro. 

- Det kunne være sjovt at starte den op, siger Pernille Fabricius. 

Indtil videre bliver det ved præsentationen. Den første gang de på den måde skulle præsentere deres arbejde for et dommerpanel. 

- Det er lidt grænseoverskridende, men også spændende, siger Louise Bro, og Pernille Fabricius tilføjer: 

- Man stoler på, at man har lavet det ordentligt, men man er ikke helt sikker. 

Alt i alt var dommerpanelet dog godt tilfreds med de mange forskelligartede projekter. Panelet bestod af undervisere med forskellige kompetencer fra handelsskolen samt centerchef for Sædding Centret, Lise Retbøll.

web sædding.jpg
Birgitta Stumbraite, 17 år, har arbejdet med at åbne en neglesalon, Topcoat, som udover at lave negle også sælger de produkter, som der bliver brugt i salonen. 

web sædding3.jpg