Nyheder

Syv innovative opfindelser blev kastet for løverne

Nerverne og nervøsiteten blev lagt på hylden, for nu skulle de seneste måneders arbejde med de innovative projekter stå deres prøve. Det var tydeligt, at eleverne var godt inde i deres stof og ikke mindst brændte for deres opfindelser. De havde selv identificeret problemstillinger og fundet en design-teknologisk løsning herpå.

 

Fritidsjob i REMA, livet som elitesvømmer, rygsmerter…

Hvad sker der, når 27 elever bliver fordelt i syv grupper og sammen skal løse en opgave i denne kaliber? Der opstår vidt forskellige virksomheder, hvoraf mange er inspireret af elevernes hverdag.

Fritidsjobbet i REMA har født Market Solution, der løser gåden med registrering af varer i supermarkeder. En chip finder lynhurtigt udløbsvarer, hvilket frigiver mange arbejdstimer.

CEIF’s ønske er at mindske langvarige arbejdsskader med en kontorstol med varme og Soap Obs sørger for, at svømmehallen ikke forurenes. UV-stråler afslører, hvis man ikke vasker sig ordentligt, inden man springer i vandet.

”Vi kender det alle sammen. Vi sidder på en restaurant og vil føre en samtale. Larmen er dog altoverskyggende”, lyder det fra Sound of Design, der har opfundet en justerbar billederamme til sikring af lydkvalitet. En billederamme, der skal hænge på restauranter og dermed gøre det muligt at føre en samtale uden alt for meget støj.

IMG_1599.JPG

Sound of Design af Liselotte, Marcel, Robie og Cecilie

Aegis Coating fjerner graffiti og Harvestsense beskæftiger sig med høstning. Med et termisk kamera, der kan analysere billeder reddes utallige dyreliv. Kameraet skal anvendes i landbrug, hvor det installeres i maskiner, der høster på markerne. Kameraet vil opfange kid (og andre dyr), der befinder sig i markerne og dernæst alarmere landmænd, så dyrene ikke møder døden. Alene i Danmark køres 20.000 rålam ned under markarbejde – og det er årligt! 
En ekstra bonus ved det termiske kamera er, at høsten ikke bliver forgiftet af de mange bakterier, det indeholder, når der er døde dyr iblandt.

 

Løven er dyrenes konge

Det er ingen tilfældighed, at dommerne går under navnet løverne. De har været i gamet i mange år og bedømmer med deres ekspertise nøje projekterne.

Har I lavet en markedsanalyse? Hvordan er økonomien? Hvilken rolle har I hver især i teamet? Hvad er fremtidsudsigterne?

Ja, spørgsmål var der nok af, inden de fire dommere kårede de to bedste opfindelser.

IMG_1618.JPG

Dommerpanelet bestod af Steen Højvig, Jesper Ottosen, Randi Høxbo og Patrick Hug

 

De allerbedste

Med præmier og et ordentlig skulderklap for sit projekt gik 1. pladsen til Harvestsense, hvis opfindelse går lige i hjertet på enhver dyreelsker. Opfordringen var klar: ”Jeres idé fortjener at blive en realitet, så arbejd endelig videre”, lyder det fra Randi Høxbo, en af dommerne. Opfordringen har de fire drenge mod på, så mon ikke Harvestsense bliver det næste sort inden for høstning?

IMG_1707.JPG

Vinderne er Mads, Tobias, Daniel og Simon fra Harvestsense

 

IMG_1699.JPG

Morten, Mads, Søren og Frederik fra Market Solutions, der har opfundet en både en tidsbesparende og bæredygtig løsning, der kommer supermarkeder til gode, får 2. pladsen