Nyheder

Htx-elever begav sig ind i Løvens Hule

De engagerede dommere havde mange spørgsmål og gav mange relevante input, da en gruppe htx-elever på tredje årgang forleden - som en del af deres SO-projekt (studieområde-projekt) - agerede iværksættere i stil med DRs programserie ”Løvens Hule”, hvor spirende iværksættere præsenterer deres idéer for erfarne erhvervsfolk og potentielle investorer.

Dommerpanellet bestod af Ph.D. Innovation Developer og special consultant på Erhvervsakademi Sydvest, Flemming Pors Knudsen, Kristian Waldbjørn Lehmann fra Andelskassen Esbjerg, mentor i afdelingen for studievejledning og specialister og tidligere adm. direktør for ErgoPro ApS, Steen Højvig, og erhvervskonsulent Randi Høxbro fra Esbjerg Erhvervsudvikling.

I løbet af iværksætterdagen forholdt de sig til i alt seks projekter fra htx-eleverne i 3c og 3f, der følger en studieretning med teknologi på A-niveau og design på B-niveau.

Gør jer til specialister
Cecilie og Mathilde fra 3c har beskæftiget sig med søvnproblemer og hvordan man kan bedre dem.

- Vi har designet en model til at sætte på hovedet ved navn Sleepban. Den skal afhjælpe søvnproblemer med en kombination af lyd og blide tryk på bestemte punkter. Derudover har vi udtænkt en abonnementsordning, hvor kunderne jævnligt modtager et udvalg af lækre wellness-produkter, der har til formål at virke afslappende. Det kan være duftlys, te, lavendelspray eller en nakkestøtte, berettede pigerne i deres præsentation.

- Det er et tema, der er meget oppe i tiden og som nok særligt tiltaler kvinderne. Dyk ned i søvnuniverset og bliv søvnspecialister, lød det blandt andet fra dommerne, der kunne stemme på projekterne elektronisk. Det samme kunne eleverne. Men vigtigst af alt fik de gjort sig en masse konkrete erfaringer, som forhåbentlig kan hjælpe dem på vejen mod at blive fremtidens succesfulde iværksættere.

IMG_0292-web.jpg

 

Christian, Simon og Mads fra 3f feedback fik feedback på deres idékoncept ”Hot or not camping”. 

IMG_0298-web.jpgIkke-navngivet-2-web.jpg

Ikke-navngivet-1-web.jpg