Nyheder

Nanna fra Rybners kåret til Månedens Frivillig af Ungdommens Røde Kors

Når man går i 3.g, har man som regel mere end rigeligt at se til, og Nanna Maria Lyst Jensens klassekammerater fra 3.b på Rybners Almene Gymnasium forstår da heller ikke, hvordan hun finder tid til at være frivillig i Ungdommens Røde Kors Esbjerg (URK).

- Jeg er med til at give børnene et pusterum, men jeg får også selv et pusterum fra studierne og den travle hverdag, forklarer gymnasieeleven, der også samler brugbare erfaringer som frivillig, da hun har planer om at flytte til Århus for at uddanne sig til pædagog og efterfølgende arbejde med at hjælpe udsatte børn.

Det var Nannas leder, Jane Christiansen, som havde indstillet hende. I begrundelse skriver hun: ”Nanna har været frivillig for URK i ca. et år, og fra hun startede til nu, har hun virkelig taget ansvar og er gået forrest. Først som almindelig frivillig og siden som aktivitetsansvarlig for vores aktivitetsklub. Her laver de frivillige mange forskellige aktiviteter for børn og unge fra Esbjergs ghettoområde. Aktiviteterne spænder vidt lige fra fodbold over perler til en tur i svømmehallen.

Nanna er en super god rollemodel for både de andre frivillige men også for børnene. Hun spreder god stemning og godt humør, når vi afholder arrangementer. Har hun en ledig stund, er hun også at finde i vores læringscafé - Hjernecellen, hvor hun er med til at udfordre børn på en anderledes måde”.

Projekt Frivillig overrasker hver måned en frivillig ude på et gymnasie et sted i Danmark. På Rybners Gymnasium er yderligere to 3.g’ere medlem af URK, nemlig Katrine Ryttergaard og Pernille Olafsen, begge fra 3.a.

Månedens frivillige

Da Nanna blev kaldt på scenen til morgensamlingen, var hun træt efter
et weekendkursus med URK. Pludselig blev hun kaldt på scenen, hvor
konsulent fra Projekt Frivillig, Botilde Byberg, overrakte hende blomster
og diplom for at være ”Månedens Frivillig”.