Nyheder

Htx-elev har styr på fotosyntese og kemiske formler

Der var hård konkurrence blandt de 1783 dygtige biologi- og biotekelever, der i efteråret deltog i den såkaldte skolerunde. Kun 29 elever gik videre, heriblandt Mads Lund, og næste gang talenterne skal i ilden er den 11. - 13. januar på Syddansk Universitet Odense. Her venter der dem en kompliceret teoretisk opgave og to praktiske opgaver.

De 15 elever, der klarer sig bedst i semifinalen, nomineres til at deltage i en række træningssamlinger på forskellige universiteter i løbet af foråret og sommeren, inden den håndfuld elever, der skal repræsentere Danmark til sommerens internationale biologiolympiade udvælges.

- Det var en svær første opgave. Konkurrencen handler meget om at have solid paratviden, så det er svært at forberede sig målrettet. Jeg planlægger derfor at tage en solid snak med min biologilærer i ugen op til prøverne, beretter Mads, der dette skoleår har tre fag på A-niveau, nemlig biologi, matematik og kemi.

Mads Lund

Luksus-dilemma
Den talentfulde htx-elev kan måske snart stå i et luksus-dilemma, for i weekenden den 23. - 25. januar gælder det de næste praktiske og teoretiske test i kemi-OL-konkurrencen, som han også er gået videre i. De test vil foregå på forskellige institutter i København.

- Jeg må se, hvordan det går videre i konkurrencerne og eventuelt prioritere, hvilken konkurrence jeg vil satse på, hvis det bliver nødvendigt, konstaterer Mads, der er klar over, at det bliver for hårdt for ham at skulle træne i to fag.

Danmark er i år vært for den internationale biologi-olympiade, så her venter der de danske deltagere en værtsrolle. Kemi-olympiaden foregår betydeligt længere væk, nemlig i Azerbaijan.