Nyheder

Træning til DM i Skills i den intensive fase

Siden oktober har tømrerelev Mads Tranholm to dage om ugen fået fri fra sin læreplads ved Hansen & Larsen i Dejbjerg og i stedet for arbejdet i et af værkstederne på Rybners Tekniske Skole. Mads Tranholm træner til DM i Skills, hvor han skal repræsentere Syddanmark i danmarksmesterskaberne inden for tømrerfaget. Nu går træningen ind i den intensive fase. Mads Tranholm har fået fri, indtil DM i Skills er overstået, så han kan træne koncentreret og være helt skarp, når han skal konkurrere mod Danmarks bedste tømrerelever.

mads1web.jpg
Præcision.

Han er villig til at ofre sin juleferie til træningen for at kunne yde sit bedste til DM i Skills. Mads Tranholm har fået udleveret en tegning af den opgave, han skal løse ved konkurrencen – men uden mål – de bliver først udleveret senere. Han skal bygge en lille model af tårnet i Zoologisk Have i København. Indtil nu har han øvet sig i at udføre de enkelte dele. Nu skal han i gang med at træne hurtighed. Konkurrencen presser ikke alene deltagerne på meget krævende håndværksmæssig kunnen, men i høj grad også på tid.

Personlig træner
Til at udtænke de enkelte dele til og sammensætningen af tårnet har Mads Tranholm fået god hjælp af sin personlige træner, den tidligere lærer på teknisk skole, Poul-B. Sylvestersen. Han hjælper og øser ud af sin store viden fra mange år som tømrer og tømrerlærer.

- Det er fedt med en der har noget erfaring, konstaterer Mads Tranholm.

Og også lærermesteren er glad for udfordringen:

- Det er virkelig interessant og en udfordring – også for mig. At nogen af de unge mennesker har så meget interesse i faget og virkelig yder en kæmpeindsats og er 100 % engageret i sådan noget, er interessant. Og så er det jo tømrerekonstruktion på fagligt allerhøjeste niveau, siger Poul-B. Sylvestersen.

mads2web.jpg
Mads Tranholm og Poul-B. Sylvestersen har målt en firkant op på gulvet i værkstedet, som svarer til den plads, som Mads får til rådighed under konkurrencen. Inden for firkanten skal alt værktøj og materialer være. De eksperimenterer med lamper, for det er ikke sikkert, at lyset er optimalt i Bella Centret. 

Mads Tranholm sætter i det hele taget stor pris på den støtte, som både skolen og hans mester yder. Skolen har skaffet det bedste af det bedste udstyr ved at lave en aftale med Festool. Og mester støtter op om Mads Tranholms deltagelse i DM i Skills, selv om det betyder en del fri fra arbejde.

- Han synes, det er spændende. Det er ikke hver dag man har en ansat, som skal med til i DM i Skills, siger han.

FAKTA
Også malerelev Andrea Mathiasen fra Rybners Tekniske Skole skal repræsentere Syddanmark ved DM i Skills.

DM i Skills foregår i Belle Centret i København fra den 8. – 10. januar. Deltagerne skal derover et par dage før for at stille op til konkurrencen.