Nyheder

Maler-elev fra Rybners blev Nordisk Mester i sit fag

Rebekka1 web.jpg
Det var en stolt Rebekka Guldbrand Vedstesen, der lørdag aften blev kåret til Nordens bedste malerelev. 

For blot et halvt år siden blev hun kåret til Danmarks bedste malerelev af statsminister Lars Løkke Rasmussen til DM i Skills. Lørdag løb hun så med titlen Nordens bedste malerelev efter tre dages hård konkurrence i Nordiske Mesterskaber for Malere.

Hun konkurrerede mod malerelever fra Sverige, Island og Finland. Eleverne skulle blandt andet i fri hånd opskalere og lave en nøjagtig kopi af en skitse, lakere, tapetsere og arbejde med skabeloner. Bortset fra at lakken drillede ved at løbe på konkurrencens første dag, var Rebekka konkurrencen igennem godt med.

Overrasket
Men hun var slet ikke overbevist om, at hun ville vinde, fortæller hun. 

- Jeg synes, de andre var rigtig gode, så jeg var lidt i tvivl, om det var godt nok, det jeg havde lavet, fortæller Rebekka, som havde sin mor og hendes mand med til gallamiddagen, hvor prisen blev overrakt. 

Udfordrende og sjovt
Rebekka Guldbrand Vedstesen har fået fri fra sin læreplads, Kurt Skovdahl i Tistrup til at træne i en uge op til konkurrencen. Og det gør hende bare ekstra glad for sin læreplads, at hun får lov til at gå så meget op i de små detaljer i faget.

- Det er udfordrende og sjovt – måden det er sat op på, opgaverne og adrenalinkicket. Det der med at skulle lave helt skarpe kanter med fri hånd og arbejde med skabeloner er ikke noget vi gør til daglig, sagde Rebekka Guldbrand Vedstesen, før hun tog af sted til konkurrencen.

Til januar skal Rebekka Guldbrand Vedstesen igen deltage i DM i Skills. Hvis hun vinder igen, går hun videre til World Skills 2017, som foregår i Abu Dhabi i oktober 2017.

Rebekka2 web.jpg
Rebekka Guldbrand Vedstesen foran sit næsten færdige arbejde. Nordiske Mesterskaber for Malere varede tre dage.