Nyheder

Stærk maler-trio skal til danmarksmesterskabet

Når der i dagene 26 – 28. januar 2017 afvikles DM i Skills i Ålborg er Rybners Tekniske Skole særdeles stærkt repræsenteret i malerkonkurrencen med tre deltagere i finalen. Ved regionsmesterskabet i Kolding malede Zenia Hansen sig til en førsteplads, mens Nadja Lykke Andersen blev nummer to, og de er dermed begge kvalificeret til DM-stævnet. Som nordisk mester og danmarksmester er Rebekka Guldbrand også automatisk med i finalen. Det er første gang, at Rybners Tekniske skole har tre deltagere med i finalen.

17-årige Nadja Lykke Andersen er også overrasket over, at hun har kvalificeret sig til finalen. Dels fordi hun først er begyndt på maleruddannelsen i januar i år, så der var mange deltagere, der havde mere erfaring end hende.

- Og min opgave i tapetsering gik ikke så godt, det blev ikke så pænt, fortæller Nadja. Men nu er hun klar til DM i Ålborg, hvor hun forsøger ikke at have for høje forventninger, men bare gøre det bedst muligt.

Vinderen af regionsmesterskabet blev 18-årige Zenia Hansen der i modsætning til Nadja har erfaringen, da hun er i lære på andet år.

- Jeg var med til regionsmesterskabet sidste år, men da gik det ikke så godt. Så i år valgte jeg at fokusere på de opgaver, der gav flest point. Og det lykkedes meget godt, fortæller hun.

Både Nadja Lykke Andersen og Zenia Hansen har trænet på skolen op til regionsmesterskabet, men de er begge enige om, at successen skyldes, at de har nogle dygtige undervisere, der går op i, at tingene er i orden.

De tre pigers underviser, Hanne Asmussen, er også glad for successen, og hun håber på, at en af pigerne kan kvalificere sig til VM, der finder sted i Abu Dhabi i september 2017.

- Der er syv deltagere i finalen, og de tre af dem kommer fra Rybners Tekniske Skole, så der er gode muligheder for, at vinderen kommer fra Rybners, fortæller Hanne Asmussen.

Træningen til DM i Skills begynder 4. januar, hvor de tre piger vil træner på Rybners Tekniske Skole.

maler1
Nadia Lykke Andersen t.v og Zenia Hansen har sammen
med Rebekka Guldbrand kvalificeret sig til DM i Skills.