Nyheder

Uddannelser inviterer virksomheder ind

Torsdag var der åbent hus på maleruddannelsen, hvor en masse malermestre samt familie, kærester og venner kom forbi for at se farvestrålende vægmalerier, tapetopsætninger og andre håndværksmæssige finesser fra malerelevernes hånd.

Sven Klinkert fra virksomheden Malermester Klinkert Aps i Esbjerg var en af dem, som kom forbi. Han har lige ansat to elever, som skal begynde til januar og har i forvejen en elev, så han var rundt og kigge på kvaliteten af deres håndværk.

- Jeg bruger det til at danne mig et indtryk af, hvad de kan. Hvis de viser, at de kan lave det pænt med flotte detaljer her, kan de også gøre det ude på byggepladsen, siger han.

maler1.jpg (1)
Sven Klinkert fra virksomheden Malermester Klinkert Aps. besøgte sine tre elever til åbent hus på maleruddannelsen på Rybners Tekniske Skole. 

Samarbejdet med virksomheder er altafgørende for uddannelserne på Rybners Tekniske Skole, hvor elevtiden i virksomhederne er lige så vigtig som skoleopholdene. Derfor inviterer en række af uddannelserne virksomhederne ind i løbet af efteråret, så mestrene kan se både hvad deres egne elever og de nye elever, som leder efter en elevplads udretter på skolen.

Eleverne bruger det som en mulighed for at udstille deres arbejde over for virksomhederne.

Zenia Lindberg Hansen web.jpg
Zenia Lindberg Hansen har malet Jimi Hendrix til sin afsluttende opgave på grundforløbet på maleruddannelsen. I opgaven skrev hun, at det var til en musikbutik som for eksempel Stereostudio. Zenia har lige fået læreplads ved Kjøgx Malerfirma. 

Stine Østergaard Nielsen leder efter en elevplads web.jpg
Stine Østergaard Nielsen har malet Betty Boop til HM. Hun søger elevplads, som hun kan begynde i til januar. 

Sandra Adelholm med kaeresten Anders Beck web.jpg
Sandra Adelholm har malet et vægmaleri inspireret af tatoveringer til en tatoo-shop. Hendes kæreste Anders Beck var inde for at beundre værket, som han har hørt meget om, mens hun har arbejdet med det. Sandra har fået læreplads ved TJ Malerfirma. 

maler2.jpg
Der var mange besøgende - store og små.

maler3.jpg