Nyheder

Et fag som aldrig uddør

Med en uddannelse indenfor VVS/blikkenslager-branchen er du sikker på at have fast arbejde. Man kan ikke bygge et hus uden håndværkere. Men trods jobgarantien sukker branchen efter lærlinge.

Rybners arrangerer i samarbejde med Jobcenter Billund og 12 VVS/blikkenslager-virksomheder i Billund Kommune et informationsmøde, hvor formålet er at skaffe flere lærlinge til branchen. Og de 12 virksomheder garanterer en læreplads til unge med den rette motivation.

Søren Østergaard A/S Blikkenslagerforretning er en af de 12 virksomheder, der mangler lærlinge, og virksomheden oplever allerede konsekvenserne.

- Vi må sige nej til nogle opgaver, og kalenderen er fyldt op helt til 2018. I øjeblikket servicerer vi primært vores faste kunder, fortæller medejer Ruby Østergaard.

Manglen på lærlinge begyndte ved finanskrisens begyndelse tilbage i 2008. Før den tid var det lettere at finde nye lærlinge.

- Efter 2008 var det som om, at det eneste rigtige var at blive student og læse videre. Skolerne anbefalede alle at tage på gymnasiet – Det var ikke ”in” at blive håndværker. Interessen for faget forsvandt, siger Ruby Østergaard.

Søren Østergaard A/S Blikkenslagerforretning forsøger selv at tage en lærling ind hvert halve år, men de senere år, har det ikke været muligt. I øjeblikket er der 4 lærlinge i virksomheden – en bliver udlært til sommer og to til næste år.

- Og der vil være fast arbejde – for hvordan bygger man et hus uden håndværkere, spørger Ruby Østergaard.

Informationsmødet finder sted torsdag 8. juni klokken 16 – 18 hos Søren Østergaard A/S, Heimdalsvej 30, 7200 Grindsted.

Tilmelding på sms til 20 43 13 53 og skriv navn og antal.