Nyheder

Marcus fra HTX er blandt de 17 bedste

Hvert år afholdes Dansk Datalogi Dyst, hvor landets skarpeste gymnasieelever konkurrerer i at blive danmarksmester i datalogi. Marcus Hansen fra 3a på Rybners Tekniske Gymnasium nåede med i finalen, og kan være stolt af, at være blandt Danmarks bedste dataloger på gymnasieniveau.

MarcusHjemmeside.jpg
Foto: Leif Tuxen

- Da jeg fandt ud af, at man kunne konkurrere i at programmere, var jeg ikke tvivl. Det er noget jeg synes er sjovt og er god til, så selvfølgelig ville jeg deltage, lyder det fra Marcus, som ved siden af sin skole arbejder hos virksomheden Telcon, hvor han bl.a. har udviklet en app.

- Det sjove ved datalogi er, at matematik pludselig giver mening på en anden måde. Meget af det matematik man har lært i folkeskolen, og nu på gymnasiet, kan implementeres i praktiske løsninger.

Kun for de bedste
Marcus og 224 andre gymnasieelever deltog i første runde af Dansk Datalogi Dyst, der bestod af en online test eleverne skulle løse hjemmefra. 75 elever kvalificerede sig til anden runde, hvor tre opgaver skulle løses. For Marcus var det indsatsen værd:

- Det var virkelig svært. Jeg knoklede med de opgaver hele vinterferien og så havde jeg ikke engang det hele rigtigt, smågriner Marcus.

Helt skidt gik det nu ikke for Marcus. Han var blandt de 17 bedste og kom videre til tredje runde – en træningsfinale – på Herlufsholm Skole i Næstved.

- I fire dage programmerede vi nonstop. Det var hårdt, men rigtig interessant. Selvom jeg ikke blev en af vinderne i Dansk Datalogi Dyst, så lærte jeg helt vildt meget, som jeg glæder mig til at få prøvet af herhjemme.

Marcus bliver student til sommer og regner med at tage et sabbatår, inden han søger ind på datalogistudiet.

Nicklas Vedsted fra Rybners Tekniske Gymnasium deltog også i Dansk Datalogi Dyst, og ligesom Marcus, nåede Nicklas også finalen.