Nyheder

Masser af oplevelser på Erhvervsskolernes Dag

De kunne give kunstigt åndedræt på en dukke, køre i traktor, stille op til fjollede photoshoots og få hands on på indvolde. 250 elever, vejledere og lærere fra Rybners Tekniske Skole og Handelsskole, Kjærgård Landbrugsskole og Social- og Sundhedsskolen Esbjerg stillede op for at give de omkring 2000 folkeskoleelever erhvervsuddannelserne under neglene og syn for sagen, da Erhvervsskolernes Dag løb af stablen. 

Sjovt at fortælle om sin uddannelse
Alle grundskoleelever fik en guide på en tur rundt til nogle af de over 25 uddannelser. Nogle af klasserne stoppede ved en af handelsskolens stande, hvor Ann-Sophie Memborg, Thomas Clausen og Steffan Elgaard fortalte om, hvordan det er at gå på EUX.

ED5.jpg
Fra venstre: Steffan Elgaard, Ann-Sophie Memborg og Thomas Clausen.

- Det har været utroligt spændende at møde nogle fra andre skoler og fortælle om, hvad vi har at byde på på EUX, sagde Ann-Sophie, hvis mål er at blive sælger.

- Det har været en god oplevelse, tilføjer Steffan Elgaard, som gerne vil arbejde inden for detailbranchen.

Kendskab til uddannelser
Bagefter havde grundskoleeleverne en times tid til selv at gå på opdagelse. De kunne blandt andet se elever fra teknisk skole arbejde med deres håndværk til skolemesterskaberne. Victoria, Sarah, Nikoline og Malle fra Markosskolen i Sædding fulgtes rundt for at kigge.

ED6.jpg
Fra venstre er det Victoria, Sarah, Nikoline og Malle fra Markosskolen

- Jeg synes, det har været meget sjovt. Man får et indblik i, hvad det vil sige at gå her, hvad man kan med de uddannelser. Man får en masse gode idéer, sagde Victoria.

- Det er rart, at man kan spørge ind til det og ikke kun modtage information, forklarede Sarah, som gerne vil være læge og derfor ikke regner med at skulle tage en erhvervsuddannelse.

Victoria derimod har fået øjnene op for mulighederne. Hun ved endnu ikke, hvad hun vil efter grundskolen, men både landbrugsuddannelsen og uddannelsen til kok, synes hun, ser spændende ud. Og så er hun blevet klar over, at man godt kan læse videre med en erhvervsuddannelse.

- Det kan lede mange veje rundt, siger hun.

De voksne fik også en tur
Ikke kun elever og lærere besøgte Erhvervsskolernes Dag. Også et hold af politikere og skolefolk fra Esbjerg og Varde Kommuner samt medlemmer af Rybners’ bestyrelse fik en guidet tur.

politikere.jpg

Henrik Vallø (V) er både politiker i byrådet i Esbjerg og bestyrelsesmedlem.

- Jeg synes, det er stort. Det er en kanongod måde at få introduceret uddannelserne. Jeg har snakket med nogle elever, og de synes, det er fantastisk, sagde han.

Se mange flere billeder fra Erhvervsskolernes Dag på Facebook >

ED4.jpg

ED1.jpg

ED2.jpg