Nyheder

Mekanikerelev fra Rybners deltager for anden gang i DM i Skills

Jakob har gennem en række konkurrencer – først skolemesterskabet på Rybners Tekniske Skole og til Regionsmesterskaberne – bevist, at han har hænderne skruet rigtigt på. Den 4. – 6. april får han mulighed for at skrive Danmarksmester på CV’et.

Man kommer ikke sovende til titler, som Jakob har erhvervet sig. Hans store interesse for biler driver ham til at dygtiggøre sig hver dag.

- Jeg er hele tiden opdateret med de nyeste trends inden for branchen. Kommer der f.eks. en ny bil på markedet, søger jeg viden på YouTube. Jeg brænder virkelig for faget, så det har været helt naturligt for mig at vælge mekanikervejen, lyder det fra Jakob. 

Til dagligt er han lærling ved M.L Automobiler i Bramming, der er ejet af den blot 24-årige Mathias Løbner. Jakob har indtil for nyligt været den eneste ansatte, så der har været nok at se til.

- Selvom jeg er lærling, får jeg lov til at prøve kræfter med mange forskellige opgaver. Det har uden tvivl været medvirkende til at udvikle mine evner som mekaniker. Derudover har vi alle bilmærker, så jeg får en bred viden inden for dem alle, fortæller Jakob.

IMG_2151.JPG (1)

 

Øvelse gør mester

Jakob øver sig i øjeblikket på højtryk til Danmarksmesterskabet. Udover at øve sig på lærepladsen får han hjælp af Holger Beck Andersen, mekanikerunderviser på Rybners Tekniske Skole.

- Jeg ved ikke, hvilke opgaver der er i vente til konkurrencen, men jeg ser opgaver inden for elektriske systemer som den største udfordring. Det er derfor, at jeg har valgt, at Holger og jeg skal gennemgå teoretiske såvel som praktiske aspekter herved, siger Jakob.

Hvorfor virker varmen i sæderne ikke? Ja, når det kommer til elektriske systemer, skal man være lidt af en fejlfinder. Jakob beskriver sig selv som en problemknuser, der får et rus, når det lykkedes at udbedre fejlen.

- Elektriske systemer er den største udfordring – men også den sjoveste, smiler mekanikeren.

Jakob kan se frem til stor opbakning til konkurrencen, for undervisere såvel som medelever fra Rybners tager den lange vej til Næstved for at heppe.

IMG_2142.JPG (1)