Nyheder

Mette fik stort udbytte af kemi-forløb

- Det har været en helt vildt god oplevelse! Det var fedt at mødes med andre med samme interesse, slår Mette Stage fast som det første, da hun skal gøre status over weekenden.

I den første udtagelsesrunde deltog 750 unge, og i den netop afholdte anden runde var feltet reduceret til 56 deltagere.

- Vi mødtes på Gefion Gymnasium, hvor vi skulle løse en skriftlig opgave på kemi A-niveau. Selv om jeg havde læst op på stoffet, var opgaverne ret svære, fortæller Mette, der var en af de få 2.g'ere. De fleste af deltagerne var tredjeårs-elever.

Dagen efter rykkede gruppen ud på Kemisk institut på H.C. Ørsted Instituttet, hvor samtlige 56 deltagere lavede forsøg på samme tid.

- Det var nogle gode øvelser, og der var også noget, jeg havde prøvet før, fortæller Mette, der fik et diplom som bevis på, at hun har gennemgået forløbet.

Hun kom ikke blandt de 12 deltagere, der gik videre, men til gengæld er hun frisk på at deltage igen næste år:

- Jeg lærte meget og har gjort mig en række erfaringer, som jeg kan drage fordel af næste år. Og så har jeg ikke mindst fået et stort socialt udbytte med flere nye kontakter.

mette-lille.jpg
Mette Stage, der her ses til et talentforløb på TGE i sidste uge, er hård til kemi. Næste år vil hun igen forsøge at komme hele vejen til det internationale Kemi-OL.