Nyheder

Modernisering af studiemiljø på Rybners Tekniske Gymnasium

Fredag den 14. august klippede uddannelsesleder, Michael Fallesen, snoren til det fællesområde, der i hverdagstale er blevet kaldt Lalandia på Rybners Tekniske Gymnasium. Hen over sommerferien har håndværkere og ansatte haft travlt med at blive færdige til det nye skoleår, så skolens elever fremover kan arbejde i et miljø, der er mere tidssvarende og inspirerende.

Indvielse1.png

Formelt og uformelt læringsmiljø
Drivkræfterne bag moderniseringen har været pædagogisk udviklingskonsulent, Anne Mette Hede Jensen, htx-elevrådet og bestyrelsen.

- Først og fremmest ville vi skabe et ungdoms- og studiemiljø, hvor alle kan lære og hvor elever kan arbejde i nogle behagelige og rolige rammer, siger Anne Mette Hede Jensen.

- Og så skulle al den kunstige efeu bare væk, indskyder hun med et glimt i øjet.

Indvielse2.png

Det store rum har Anne Mette tænkt i tre dele, hvor det formelle og uformelle bliver flettet sammen. Der er en fast del med borde, stole og sofaer samt en scene, hvor elever eksempelvis kan øve deres fremlæggelser.

Så er der de karakteristiske huse, hvor der nu er ordentlige siddepladser, borde og tavler. Derudover er alle huse indrettet med forskellige temaer, som for eksempel Marvel, Dineren og Storbyen. Temaerne er alle forslag fra htx-elever, som gennem en konkurrence kunne komme med deres bud.

Den sidste del af fællesområdet er fleksibel, hvor sofaer, borde og lamper er fastgjort til små plateauer og ligner små dagligstuer. Det fleksible består i, at de små dagligstuer hurtigt kan flyttes og køres væk.

Indvielse 4.png

Tilfredse lærere og elever
Spørger man Anne Mette Hede Jensen er der absolut intet tilfældigt ved det nye studiemiljø på teknisk gymnasium.

- Der er nogle pædagogiske kriterier der skal opfyldes samtidigt med, at man skal tage højde for rummets muligheder og begrænsninger. Hvad skal rummet kunne og hvilke uddannelser har vi med at gøre? Hvordan skabes et rum, der forener det formelle og uformelle i sådan en grad, at alle vil føle sig til rette og hvor elever lærer bedst, men på forskellig vis? Det er nogle af de spørgsmål vi har arbejdet med, forklarer Anne Mette.

Indvielse5.png

Bo Larsen, underviser på Rybners Tekniske Gymnasium, er begejstret for det nye studiemiljø:

- På htx arbejder vores elever rigtig meget i grupper omkring forskellige projekter. Særligt Teknologi-linjen er projektorienteret, så derfor er det vigtigt med nogle inspirerende steder, hvor eleverne kan sidde og arbejde.

Også eleverne er glade for resultatet:

- Det er super at der er kommet flere borde og siddepladser, siger 3. g’eren Bjarke Villadsen. Emilie Rasmussen forsætter:
- Og så har det været godt, at vi har været med i processen. Der er ikke bare kommet en eller anden arkitekt med alle forslagene – vi har som elever været en del af processen.

Hvad det ”nye” rum skal hedde er endnu ikke besluttet. For at inddrage skolens elever, har Rybners Tekniske Gymnasium atter udskrevet en konkurrence, hvor skolens elever indtil fredag den 21. august kan komme med deres bud på et godt navn.