Nyheder

Murerfaglærere fra hele landet samles en uge på Rybners

Det er et spændende og afvekslende program, der venter de 33 tilmeldte murerfaglærere fra landets erhvervsskoler, når Rybners Tekniske Skole i uge 26 er vært ved fagkonferencen. Det er ca. 15 år siden, arrangementet sidst fandt sted på skolen.

- Erfaringsudvekslingen er helt central. Vi kender vist alle det der med, at hvis du har mødt en person, er det langt lettere senere at ringe og spørge om noget, konstaterer murerfaglærer på Rybners Tekniske Skole, Ib Rysgaard Mortensen.

Sammen med kollegaen Jørgen Pørkcen Sørensen har han knoklet med at sammensætte et interessant program, der blandt andet omfatter foredrag om arbejdsmiljø, brug af robotter, undervisningsmodellen ”flipped classroom” og styringsprogrammet Moodle, en workshop med fremvisning af nyt udstyr, drøftelse af uddannelsens fagforløb og hovedforløb, en udflugt til Fanø, hvor murermester Frans Jensen viser rundt, små pecha kucha-indlæg fra deltagerne og nyt fra Det Faglige Fællesudvalg, der i øvrigt har bidraget med 12.000 kr. til konferencen.

Murer_07 tonet.jpg

Stærkere sammenhold
I sit eget indlæg vil Ib Rysgaard Mortensen fortælle kollegerne om, hvad de gør på Rybners Tekniske Skole for at få flere elever og for at fastholde eleverne i en tid, hvor håndværksvirksomhederne råber på flere hænder. Samtidig kan de få en rundvisning i den moderne undervisningsfløj til murer- og tømrerafdelingen, som blev bygget for ca. tre år siden.

- Her har vi også nogle grundforløbsprøver, fagmodulsprøver og to svendeprøver stående, så vi kan vise, hvad vores elever arbejder med, fortæller Ib Rysgaard Mortensen.

Han ser frem til en uge, hvor nye relationer kan blive opbygget og eksisterende kan blive forstærket, samtidig med at der bliver tanket ny viden og inspiration.