Nyheder

Murerfaglærerne fik udvekslet mange erfaringer

Hvert andet år mødes landets murerfaglærere til en fagkonference, hvor erfaringsudveksling, kompetenceudvikling og social hygge er på dagsordenen. I år foregik det på Rybners Tekniske Skole, hvor murerfaglærerne Ib Rysgaard Mortensen og Jørgen Pørkcen Sørensen tog imod kollegerne.

- Det var et rigtig fint program, hvor vi kom godt omkring mange ting og fik relevante input. Det indfriede helt bestemt mine forventninger, lyder det fra en af deltagerne, Finn Pedersen fra EUC Nord.

For ham handler fagkonferencen først og fremmest om at møde kollegerne, udveksle erfaringer og få inspiration.

- Vi er ikke så mange, så vi er nødt til at snakke sammen, konstaterer Finn Pedersen, der lige som de andre deltagere var imponeret over den moderne undervisningsfløj, som murer- og tømrerafdelingen på Rybners rykkede ind i for ca. tre år siden. – Den er meget pædagogisk indrettet, bemærker han.

Ugeprogrammet omfattede blandt andet foredrag om arbejdsmiljø, indblik i styringsprogrammet Moodle og undervisningsmodellen ”flipped classroom”, en workshop med fremvisning af nyt udstyr, drøftelse af uddannelsens fagforløb og hovedforløb, en udflugt til Fanø, hvor murermester Frans Jensen viste rundt, små pecha kucha-indlæg fra deltagerne og nyt fra Det Faglige Fællesudvalg. 

Ikke-navngivet-1-web.jpg

Udviklings- og forskningsmedarbejder Peter Holmbo fortalte om flipped learning og viste blandt andet, hvordan man laver en læringsvideo med forskellige formål. Hans budskab var ikke mindst, at en helt lavpraktisk tilgang er fin. Det er ikke nødvendigt at benytte dyrt udstyr og en masse knowhow, og et gratis program fra nettet kan fint bruges.

IMG_7177-web.jpg