Nyheder

- Det er fedt at få lov at eksperimentere!

Se mange flere billeder på Facebook!

Kan en bold med helium flyve længere end en bold med almindelig luft? Kan en båd laves af is? Kan man stå på et æg? Falder en fodbold hurtigere end en fjerbold? Kan Mentos og cola springe mavesækken?

Der var gang i Teknodromen, hvor førsteårseleverne afprøvede en lang række sjove, videnskabelige myter under overskriften "Bliv klogere på naturvidenskab".

Ideen med MythBusters er naturligvis hentet fra tv-programmet af samme navn på Discovery Channel, hvor forskellige vandrehistorier afprøves.

I løbet af projektet, der har stået på i hele uge 44, har gymnasieeleverne undersøgt adskillige myter, og gennem forsøg har de enten kunne verificere - eller modbevise påstandene.

Ikke-navngivet-1-web.jpgIMG_0108.JPG

Sjov og brugbar læring
Ugen kulminerede med en projektaften for forældrene og besøg af hele ni inviterede 7. klasser. Begge gange præsenterede htx-eleverne deres forsøg.

- Forældrene fik gennemgået hele teorien bag vores eksperiment, og vi blev faktisk også udfordret af nogle gode spørgsmål, fortæller Anders fra 1.d grinende. Han og klassekammeraten Emilie har undersøgt, om det nu også altid er rigtigt, at en fodbold falder hurtigere end en fjerbold. Det er det ikke, har de konkluderet.

- På trods af, at det er et ret enkelt forsøg, har vi lært om en masse - lige fra tyngdekraft til vindmodstand, forklarer Emilie. Hun synes ligesom de fleste andre tilstedeværende 1.g’ere, at det er fedt, at skolen lægger vægt på det at eksperimentere.

De indbudte folkeskoleelever kunne stemme på den bedste stand og vinde fine præmier. Men først og fremmest fik de et indblik i, hvordan man arbejder naturvidenskabeligt på det tekniske gymnasium og hvordan miljøet på skolen føles.

IMG_0113.JPG

IMG_0161.JPG