Nyheder

Fascination og begejstring til Naturvidenskabelig Dag på Rybners Gymnasium

Her blev de modtaget af naturvidenskabslærere, gymnasieelever og studerende fra Århus Universitet, som alle var klar med spændende forsøg og vilde facts.

Gymnasieeleverne lavede forsøgsaktiviteter med folkeskoleeleverne i fagene biologi, kemi, fysik og matematik, og de studerende fra Aarhus Universitet kørte dagen igennem et på én gang lærerigt og underholdende fysikshow.

De universitetsstuderende havde medbragt mange naturvidenskabelige gadgets, så de blandt andet kunne fremstille eksploderende væsker, sætte strøm til en syltet agurk med egen stikkontakt og generere 60.000 volt via en lyngenerator. Eleverne, der primært kom fra byens sjetteklasser, blev også ledt med ud på plænen til en af de større eksplosionsforsøg.


DSC_0117-web.jpg

Oppe i biologilokalerne på førstesal blev virkelige svinehjerter nærstuderet af de nysgerrige elever, mens gymnasieeleverne vejledte og fortalte om hjertets funktioner. Senere i lektionen blev eleverne udstyret med stetoskoper og blodtryksmålere, hvilket lærte dem mere om det vitale organ.

- Det er spændende at få mulighed for at have et svinehjerte i hænderne og undersøge det, mens man bliver vejledt, lød vurderingen fra Sofia, der går på Esbjerg Realskole. Hendes vejleder, Rikke fra 3Y, var godt tilfreds med elevernes interesse:

- Selvfølgelig er der nogen, som emnet ikke fanger, men det virker generelt til, at eleverne gerne vil lære mere om hele det naturvidenskabelige felt, bemærker hun.  

DSC_0125-web-høj.jpgDSC_0138-web.jpg