Nyheder

Naturvidenskabsfestivalen bliver båret af engagerede lærere og elever

Se flere fotos på Facebook.

Ea, Malou, Alexander og Magnus kigger fascineret på den hvide, let sydende væske, der er ved at opløse et tavlekridt i glasset på bordet foran dem. Ved siden af glasset står flere andre glas med syreholdige væsker i forskellige farver. De fire elever fra 6.a på Danmarksgade Skole har fået et skema hver, hvor de krydser af og noterer resultaterne fra forsøget.

- Det er sådan noget, vi laver her på gymnasiet. Kan I li’ det, spørger Fie, der sammen med klassekammeraten Sara fra 2.y har påtaget sig lærerrollen for en dag.

Det har de, fordi der er Naturvidenskabsfestival på Rybners Almene Gymnasium. Tolv esbjergensiske folkeskoleklasser fra 6. - 8. klassetrin er på besøg for at opleve og deltage i læring og eksperimenter inden for fagene biologi, naturgeografi, kemi, fysik og matematik.

IMG_9139-web.jpg 

Gymnasiet har sin egen afdeling, ScienceCenter Esbjerg, som står bag mange tilbud til de naturvidenskabsinteresserede gymnasieelever, men i dag er det altså dem selv, der leverer spændende forsøg, vilde facts og sågar et Science Show, som på én gang er lærerigt og underholdende. Efter levende forklaringer om blandt andet leverens funktion og stråling slutter showet af på parkeringspladsen med et forsøg, der lugter af brændt karamel.

- Det er spændende at besøge gymnasiet og fornemme stemningen herinde, lyder det fra Ea, der også synes, det er sjovt at være med til at lave eksperimenter.

Ikke-navngivet-2-web.jpg