Nyheder

Rybners er ”Next step” for Cosmosskolens 8. og 9. klasser

Alle elever i 8. og 9. klasse på Cosmosskolen får i dette skoleår mulighed for at prøve kræfter med gymnasie-livet, og hvordan det er at gå på en erhvervsuddannelse. I løbet af hele skoleåret vil der mindst én gang om ugen ske noget anderledes, der vil forberede eleverne til deres næste skridt i livet – deraf projektets navn ”Next step – once a week.” Projektet er lavet i et samarbejde med Cosmosskolen og Esbjerg Gymnasium.

- Det er anderledes end de andre former for brobygning, vi har haft. Her får eleverne en unik mulighed for at blive prøvet af. Det er over længere tid, og så er det alle 8. – 9. klasser i et helt skoledistrikt, så det er mere omfattende end tidligere, fortæller uddannelsesleder Jørgen Borg, som har været med til at udvikle Next step – once a week.

Jørgen Borg har samarbejdet tæt med Sune Hother Petersen om projektet og de er sikre på, at projektet vil skabe en bedre sammenhæng mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne og give eleverne bedre mulighed for at foretage et kvalificeret valg efter 9. klasse.

- Erhvervsuddannelserne og gymnasiet får mulighed for at vise deres kvaliteter frem, og folkeskoleeleverne kan spejle sig både i uddannelserne og hinanden, siger Sune Hother Persen fra Esbjerg Gumnasium.

 

Next_step 

Tid til at vælge

Morten Mærsk Schmidt, skoleleder på Cosmosskolen, er også begejstret for ”Next step” projektet:

- Det er unikt i og med, at det sætter nye standarder for samspillet mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Tanken er, at eleverne virkeligt får tid til at vælge, og i dette projekt bliver det virkeligt dagligdagen, der bliver vist frem, understreger Morten Mærsk Schmidt, som også tror på, at projektet vil styrke elevernes sociale kompetencer.

Projektet er opdelt i tre semestre – to i 8. klasse og et i 9. klasse, og varigheden af projektet gør, at Morten Mærsk Schmidt er sikker på, at eleverne på Cosmosskolen vil være et skridt foran andre elever, når det gælder valg af ungdomsuddannelse.

- Det bliver spændende, attraktivt og sjovt, og jeg er sikker på, at elevernes valg bliver mere kvalificeret, siger han.

 

Fakta:

Eleverne fra Cosmosskolen har kunnet vælge mellem en række forløb på erhvervsuddannelserne og gymnasiet. Eleverne har fordelt sig på en måde så alle hold både på erhvervsuddannelserne og gymnasiet er blevet oprettet.

Projektet er delt op i tre semestre – to i 8. klasse og et i 9. klasse. Hvert semester er på 20 uger og én dag i ugen går til Next step projektet.