Nyheder

Next Step på karrierevejen

Rybners har i samarbejde med Cosmosskolen og Esbjerg Gymnasium etableret et brobygningsprojekt for alle elever i 8. og 9. klasse på Cosmosskolen. Derfor har Tobias, Alexander, Rasmus og Bogdan de seneste uger én gang om ugen været på HTX for at blive introduceret til naturvidenskab af underviser Steffan Røn Jensen.

 Og for ham har det været en spændende opgave at skulle inspirere og motivere de unge til eventuelt senere at vælge HTX som deres ”Next Step” i deres uddannelsesforløb.

- Jeg har forsøgt at gøre det så spændende som muligt samtidigt med, at vi skal lave noget, som de også forstår og lærer noget af. Jeg kunne godt lave nogle ”smarte” forsøg, men hvis de ikke forstår principperne bag, så duer det ikke, siger Steffan Røn Jensen. Det lyder også til, at ”missionen” er fuldført, for de fire drenge har været begejstret for forløbet.

- Det har været bedre end forventet. Vi har lavet flere forsøg, og jeg har lært meget mere her end på et halvt år på Cosmosskolen, fortæller Tobias.

De fire drenge har endnu ikke besluttet sig for, i hvilken retning de vil uddanne sig, men at vælge HTX som deres ungdomsuddannelse er bestemt en af mulighederne.

- Det tror jeg helt sikkert, vi vil kunne bruge til noget, siger Rasmus og Alexander.

 

next_step2

Der skal også være tid til spas på Next Step - De fire drenge udlægger et forsøg for

underviser Steffan Røn Jensen, th.

 

Steffan Røn Jensen mener, at Next Step projektet giver de unge bedre mulighed for at træffe det rigtige valg.

- Vi har folkeskoleeleverne i flere timer end normalt, og derfor kan vi nå længere omkring end i tidligere forløb. Så de får et bedre indblik i, hvad det vil sige at gå på HTX. Og de har selv haft mulighed for at vælge hvilket forløb, de vil gå på, så de har været meget motiverede, synes jeg. Og så skal man jo huske på, at det også er ok, hvis de finder ud af, at HTX ikke er noget for dem – Det er jo også et valg, siger han.

Men for Tobias, Alexander Rasmus og Bogdan er HTX med i overvejelserne:

- Det har været spændende, og så har de sådan en god kantine, siger Bogdan.