Nyheder

Ny erhvervsuddannelsesaktivitet i Spedition til Rybners i Esbjerg

I 2015 udviklede Blue Water Shipping i samarbejde med Erhvervsakademi SydVest deres egen trainee-uddannelse på et fagligt og teoretisk niveau svarende til en akademiuddannelse i International Transport og Logistik. Akademiuddannelsen videreføres i den nye aftale samtidig med, at den nu også omfatter erhvervsuddannelsen i Spedition. Det sker, når Rybners bliver en del af Blue Waters trainee-uddannelse sammen med Erhvervsakademi SydVest.

Søren Nørgaard Thomsen, CEO for Blue Water Shipping udtaler: ”Aftalen med Rybners og Erhvervsakademi SydVest flugter godt med ambitionen om at bidrage til videreudvikling af Esbjerg som uddannelsesby”.

 Søren Nørgaard Thomsen.jpg

Foto: Blue Water Shipping, Søren Nørgaard Thomsen

Han fortsætter: ”Vi fastholder det løft, vores trainee-uddannelse fik i 2015 til akademiniveau og samtidig gennemfører vores trainees nu en erhvervsuddannelse i Spedition. Som virksomhed skal vi tiltrække de bedste kandidater, og det gør vi ved at give vores speditør- og shipping trainees en bred og attraktiv uddannelse på højt niveau. Det er udviklende for deres erhvervskarriere og vi sikrer os medarbejdere med de rette kompetencer til at videreudvikle og fremtidssikre virksomheden”.

Blue Water Shipping ansætter i Danmark årligt ca. 40 speditør- og shipping trainees og hos Rybners ser man frem til november, hvor man kan byde de nye trainees fra Blue Water velkommen på deres første skoleophold i Esbjerg.

 Esbjerg Trafikhavn.jpg

Foto: Blue Water Shipping, Esbjerg Trafikhavn

Direktør for erhvervsuddannelserne hos Rybners Lars Katzmann finder speditionsbranchen særlig attraktiv, hvor Esbjerg siden havnens etablering har været en vigtig spiller. ”Vi ser en fortsat stor udvikling i speditions- og shippingaktiviteterne i Esbjerg, og er derfor glade for, at vi hos Rybners kan støtte op med en erhvervsuddannelse i Spedition”, siger Lars Katzmann.

Hos Erhvervsakademi SydVest noterer man sig med tilfredshed de positive tilbagemeldinger, man får fra Blue Water Shipping og de trainees, der til dato har gennemført deres uddannelse på akademiet. ”Vi kan se, de har fået en god faglig og teoretisk ballast samt et godt fundament for deres fremtidige udvikling i en lang erhvervskarriere”, udtaler rektor hos Erhvervsakademi Sydvest Henrik Larsen og fortsætter: ”Vi skal sammen med Rybners sikre Blue Water og deres trainees samme høje niveau, som vi har holdt gennem de seneste 4 år. Det forpligter, men vi har samarbejdet med Rybners gennem flere år og jeg er derfor sikker på, at vi sammen kan indfri de høje forventninger.”