Nyheder

Nybagt mor klarede EUX Business med glans

kristiane web.jpg

Kristiane Laugesen med sønnen Jakob på seks uger og sin stolte kæreste Martin Dalle. Sammen har de også en datter på tre, og Martin har en datter på syv år.

At føde en søn to uger før eksamensræset satte ikke en stopper for den 22-årige Kristiane Laugesen. Fredag dimittererede hun sammen med 38 skolekammerater fra Rybners Handelsskole som nogle af landets første EUX Business-elever. Og trods en lille nyfødt Jakob i familien gennemførte hun uddannelsen med et gennemsnit på 10,9. Få dage efter fødslen mødte hun op til undervisning igen.

- Jeg skulle bare være færdig, så han har været med i skole. Det er gået fint. Han sov, og lærerne var også rigtig hjælpsomme med, at jeg kunne lave tingene derhjemme, fortæller Kristiane Laugesen, som har været heldig med at hendes lille søn sjældent er utilfreds.

Hun er i forvejen mor til en treårige datter og bonusmor til en pige på syv år. Men nu vil hun også tage en velfortjent pause.

- Jeg skal på barsel, og så skulle jeg gerne finde en elevplads bagefter, siger Kristiane Laugesen, som drømmer om at blive økonomielev.

Til dimissionen fredag modtog hun et legat for sin evne til at have styr på tingene – også i pressede situationer.

Fredagens dimitterende elever var nogle Danmarks første færdige EUX Business-elever. De har afsluttet, hvad der svarer til en HF-eksamen samt fag, som gør dem klar til en elevplads i butik, med handel eller på kontor.

marianne.jpg
Afdelingsleder Marianne Kirk Nielsen holdt tale til EUX'ernes dimission. 

Torsdag holdt Rybners Handesskole dimission for de sidste HG-elever og de elever, som har færdiggjort EUD Business - grundforløbet anden del. 

dim web.jpg