Nyheder

Nye 10. klasser for de ambitiøse

Nu får fagligt stærke unge mulighed for at tage et år i 10. klasse, hvor de vil blive udfordret med fag på højt niveau og projektarbejde, hvor de skal at omsætte teori til praksis. 

Tech10 og Business10 kombinerer de obligatoriske fag i en 10. klasse med fag fra erhvervsuddannelsernes grundforløb 1. De elever, som vil forsætte på en erhvervsuddannelse efter 10. klasse, kan springe direkte til grundforløb 2 og dermed springe et halvt år over på uddannelsen.

Eleverne kan fortsætte på alle erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser – også HF.

EUD_10kl_2016_tryk1-1.jpg

De får deres daglige gang på Rybners Tekniske Skole og Handelsskole sammen med elever fra ungdomsuddannelser.

- Tech10 og Business10 er mere en begyndelse på en ungdomsuddannelse, end det er en afslutning på folkeskolen. Vi udbyder et 10. klassestilbud til de ambitiøse unge, som ikke er helt sikre på, hvilken ungdomsuddannelse, de skal vælge, siger Marianne Kirk, som er afdelingsleder på Rybners og bliver leder af Tech10 og Business10.

Innovation og egen virksomhed
Tech10 retter sig mod fag som teknologi, energi og teknik, mens Business10 arbejder med produktudvikling, handel og entreprenørskab. Begge linjer har innovation og egen virksomhed på programmet. Dertil kommer de obligatoriske 10. klassefag: dansk, matematik, engelsk og obligatorisk selvvalgt opgave.

Eleverne kommer til at arbejde med projekter, for eksempel med at stable et modeshow eller en netbutik på benene på Business10 og teknologiske projekter på Tech10.

De nye 10. klasser er udviklet i et samarbejde mellem Rybners og Esbjerg Kommune. De skal skabe lettere og mere glidende overgange mellem folkeskolen og erhvervsuddannelserne. Det er en del af Esbjerg Kommunes vækststrategi 2020.

FAKTA
I forvejen eksisterer EUD10, som er en 10. klasse for unge, som er i tvivl om, hvilken uddannelse, de skal vælge, måske skal gøre en ekstra indsats for at få 02 i dansk og matematik, og som trives med at arbejde praktisk og anvendelsesorienteret. Her snuser de til de mange muligheder på erhvervsuddannelserne.

Infomøde med gratis foredrag og aftensmad
Onsdag den 10. februar 2016 er der informationsmøde om EUD10, Tech10 og Business10 på Rybners Tekniske Skole, Spangsbjerg Møllevej 72, Esbjerg. Her vil skolen informere og byde på aftensmad.

Derudover vil der være foredrag ved Sofie Münster, som er tidligere direktør for LøkkeFonden, forfatter og kvinden bag onlinemagasinet Raising Learners. Hun vil give de unge og deres forældre værktøjer til at håndtere de udfordringer, der kan være under en uddannelse. Hun tager udgangspunkt i, hvordan man lykkes med sin uddannelse og opnår glæde ved at lære.

Yderligere oplysninger
Afdelingsleder Marianne Kirk Nielsen, mobil: 29466564, email: MKN@rybners.dk