Nyhedsarkiv

Nyheder

28-11-2019 Rybners Tekniske Gymnasium indgår samarbejde med Maskinmesterskolen

Elever på Rybners Tekniske Gymnasium (HTX) får undervisning på maskinmesterskolen i Esbjerg. Rybners HTX og Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg har indgået en samarbejdsaftale, som blandt andet betyder at 3. års elever fra gymnasiet får et længere undervisningsforløb på maskinmesteruddannelsen.


14-11-2019 Fagenes Fest: Anton er årets håndværker

Fagenes Fest hylder alle årets nyudlærte. 485 deltog i festen i Musikhuset Esbjerg, hvor smedesvend Anton Schnoor Riber blev kåret til årets håndværker. I alt blev der uddelt legater for 120.000 kr.


12-11-2019 Treenighed vil sikre bedre vingebeskyttelse

Teknos, Danwind Construction og Rescue Center Denmark samarbejder mod et fælles mål, at løfte leading edge protection til et højere niveau.


11-11-2019 Rybners esport får sit første U19 hold

Rybners ønsker at lave Esbjergs mest attraktive e-sport tilbud. I samarbejde med e-sportholdet Tricked søsætter Rybners nu sit første U19 hold med seks af skolens elever. Samtidig bliver e-sport nu et tilbud til alle elever på Rybners’ ungdomsuddannelser.


08-11-2019 HTX-elever undersøgte naturvidenskabelige myter foran forældre og skoleelever

Hvor mange heliumballoner skal der til for at løfte et menneske? Kan man svømme i sand? Kan citroner producere strøm? Rybners HTX afholdte igår Mythbuster Forældreaften, hvor de unge fremviste deres spændende projekter foran de nysgerrige forældre.


30-10-2019 Nedlukning af Forældre- og støtteforeningen

Det er med stor beklagelse, at bestyrelsen i Forældre- og Støtteforeningen har været nødsaget til at tage beslutning om at nedlægge foreningen. Nedlægningen er vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 03.10 oktober 2019. Foreningen ophører formelt pr. 31. december 2019.


25-10-2019 Dit karrierevalg: Vil du være faglært?

625 folkeskoleelever og deres forældre deltog i Dit Karrierevalg. Arrangementet giver virksomheder og uddannelser mulighed for at møde 8. klasser og deres forældre og gøre opmærksom på de muligheder, der er for faglærte.


21-10-2019 Rybners redder liv i efterårsferien

En håndfuld elever fra Rybners Rescue Center deltog i sidste uge i Hjertestarterdagen 2019.


02-10-2019 Kursister inviterer mulige arbejdsgivere på kage

En håndfuld serveringspersonalekursister fra vores Kursuscenter fremviste i går deres evner for en række virksomheder. Kursisterne havde bagt skønne sønderjyske kager, som de serverede for de fremmødte virksomhedsrepræsentanter og mulige kommende arbejdsgivere.


25-09-2019 Elever lærer folkeskolebørn at redde liv

Børn fra Esbjerg Realskoles 0. klasser besøgte i dag Rybners Rescue Center. Her lærte de at redde liv af grundforløbselever på ambulancebehandleruddannelsen.


23-09-2019 Rybners til folkemøde i brandbil

Rybners deltog for andet år i træk på Energiens Folkemøde i Esbjerg. Det store trækplaster for byens børn var Forsvarets F-16-jagerfly, men vores brandbil var også ret populær.


13-09-2019 Billedserie: 2900 folkeskoleelever rykker ind på Rybners

8. klasses elever fra Esbjerg, Varde, Vejen Fanø kommune besøgte Rybners til Erhvervsuddannelsernes Dage. Over to dage fik de et indtryk af de mange muligheder en erhvervsuddannelse giver, en guidet tur og et møde med elever, som tager en erhvervsrettet uddannelse.


12-09-2019 Censorer til svendeprøve i ny ambulancebehandleruddannelse

Det første kuld meritelever på den nye ambulancebehandleruddannelse skal til november til svendeprøve. 16 uddannelsescensorer deltog onsdag i en prøveeksamen hos Rybners Rescue Center i Esbjerg.


04-09-2019 Plejehjemsbeboere besøger teknisk skole

Lækkert hår og duften af træ. Plejehjemsbeboere fra Esbjerg var på virksomhedsbesøg på Teknisk skole. Her fik de en tur i frisørstolen, en rundvisning på skolen og en lækker frokost.


03-09-2019 Borgmester indvier bylandbrug på teknisk skole

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen indviede i dag et 800 kvm. stort økologisk bylandbrug på Rybners Tekniske skole i Esbjerg. Bylandbruget giver eleverne på Rybners Restaurant- og Kokkeskole indblik i råvarernes vej fra muld til mad.


01-07-2019 621 studenter fejrer dimission fra Rybners

Fredag afholdt Rybners dimissionsfest for studenterne på STX, HHX, HTX og HF. Udover taler, fællessang og en masse glade studenter bød dimissionen også på uddeling af eksamensbeviser og legater.


26-06-2019 Rybners fremmer faglig stolthed blandt eleverne på erhvervsskoler

Rybners Tekniske skole er modelskole i et projekt, der skal udvikle nye undervisningsforløb og få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.


26-06-2019 Nicolai Dahl slår hole-in-one til sin sidste eksamen

Med et 12-tal i huen og et scholarship til Missouri Valley College er det svært at få armene ned.


24-06-2019 Nyudlærte Shippingmedarbejdere er klar til Det Blå Danmark

Danmarks Skibsmæglerforening og Rybners Handelsskole var fredag den 14. juni 2019 værter ved årets Dimission for shippingelever fra Rybners. Traditionen tro blev arrangementet afholdt hos Danske Rederier i København.


24-06-2019 De første studenter er sprunget ud på Rybners

Syv studenter kan i år kalde sig årets første student på Rybners. Tre studenter fra EUX og fire fra henholdsvis STX, HHX, HTX og HF. Blandt studenterne er Rybners’ første kvindelige EUX-murerstudent og uddannelsesinstitutionens allerførste HF-student.


12-06-2019 Ny erhvervsuddannelsesaktivitet i Spedition til Rybners i Esbjerg

Blue Water Shipping og Rybners har netop indgået aftale omkring Blue Waters speditør- og shipping trainees, der fra november 2019 vil gennemføre deres uddannelse i samspil med Rybners i Esbjerg.


21-05-2019 HHX-elev får stillet sin rejselyst – på en helt unik måde!

Så snart Matilde Nielsen fra 3c får studentereksamen i hus, drager hun mod nye eventyr i udlandet. Hun skal nemlig i praktik i Tyskland i et år. Udover at hun kan se frem til en hverdag i et internationalt miljø, hvor engelsk og tysk er hovedsprogene, udmunder praktikopholdet i en kontoruddannelse.


13-05-2019 Rybners gør flygtninge klar til job i byggebranchen

Et kursus på Rybners Kursuscenter har nu sendt 14 motiverede flygtninge mod arbejde i byggebranchen.


02-05-2019 Ny administrerende direktør på Rybners

Det er med stor glæde, at Rybners – efter en spændende rekrutteringsproces – kan meddele, at det bliver Momme Mailund, der tiltræder som ny administrerende direktør på Rybners.


26-04-2019 GF2 redderne formidlede deres viden til AspIT-eleverne

GF2 redderne var i går forbi AspIT, noget der blev en lærerig dag og en god oplevelse for både redder-eleverne og AspIT-eleverne.


10-04-2019 Anton er Danmarks bedste smedelærling

Smedeelev fra Rybners Teknisk Skole, Anton Schnoor Riber, smeder mens jernet er varmt og beviste i lørdags, at han er den allerbedste. Til DM i Skills hev han nemlig titlen som Danmarks bedste smedelærling hjem.


08-04-2019 Ti politikere gæstede Rybners til valgarrangement

Det kan være en jungle at finde ud af, hvem man skal stemme på til næste folketingsvalg. Særligt når det er første gang, man er gammel nok til at træde ind i stemmeboksen, som det er tilfældet for mange 3.g’er på Rybners Gymnasium i Grådybet. Rybners inviterede derfor ti politikere inden for til en præsentation af dem selv, deres synspunkter og debat. De overordnede emner var uddannelses-, flygtninge- og klimapolitik.


27-03-2019 Anton blev smed ved en tilfældighed, og skal nu til DM i skills

Anton Schnoor Rieber på 20 år er smed ved Qubiqa på Esbjerg Havn. En vej han ikke i første omgang troede, han skulle tage, men som har vist sig, han er rigtig god til. Så god, at han faktisk skal til DM i skills.


26-03-2019 En brækket hånd holder ikke murerlæringen Matias fra Danmarksmesterskab

Murerværkstedet emmer af koncentration, da vi møder Matias, som er i fuld gang med at øve sig til SkillsDenmark - DM i Skills ”Det er godt, jeg ikke brækkede hånden senere”, smiler Matias, der ikke lader sig påvirke af, at han fik gips af hånden i går.


22-03-2019 Mekanikerelev fra Rybners deltager for anden gang i DM i Skills

Den 21-årige mekanikerlærling, Jakob Julius fra Ribe, har atter engang kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser, der i år afholdes i Næstved.


21-03-2019 Plejehjemsbeboere blev forkælet

40 ældre, som bor på plejehjem i Esbjerg Kommune, tog onsdag den 20. marts 2019 på besøg på Rybners Tekniske Skole. Både mænd og kvinder skulle forkæles og have en dag fyldt med oplevelser.


18-03-2019 Nye tilmeldingstal viser en stigning

Rybners Erhvervsuddannelser har oplevet en samlet vækst i tilmeldingstallet til august.


14-03-2019 Tre engelsk klasser fra HTX skal kæmpe for Rybners

Hele tre engelskklasser fra Rybners HTX skal til EF English Championship i København om en lille måneds tid. I alt deltager otte gymnasieklasser fra hele Danmark i den store finale, hvoraf tre af dem vil altså være fra Rybners HTX. Finalen byder både på den sidste og afgørende engelsktest samt underholdning og foredrag.


13-03-2019 Stigende elevoptagelse på Rybners Gymnasium

Folkeskolens afgangsklasser har netop taget deres uddannelsesvalg. Optagelsestallene på Rybners Gymnasium taler sit klare sprog. Der har været fremgang over hele linjen. Rybners’ gymnasiale uddannelser – HHX, STX, HTX og HF – har alle oplevet et opsving i ansøgninger. Set i lyset af det vigende marked, hvor ungdomsårgangene bliver mindre og mindre, er det et rigtig positivt billede, udtaler direktør Olaf Rye.


04-03-2019 På blot 6 uger har ledige opkvalificeret sig inden for serveringsområdet

Ledige har netop færdiggjort et opkvalificeringskursus, der gør dem attraktive inden for restaurationsbranchen.


27-02-2019 Virksomheder og elever mødes ansigt til ansigt

2 gange om året har Rybners-elever fra Handelsskolen mulighed for at vise sig frem og snakke direkte med virksomheder, der søger elever inden for detail, kontor og handel. Det sker til virksomhedscafé på Rybners.


26-02-2019 Eleverne bekræfter, at Rybners ligger i toppen

En netop overstået Elevtrivselsundersøgelse på Rybners, som mere end 1200 elever besvarede, viser, at man som Rybners-elev er rigtig glad for sin skole og sin klasse. Trivsel – forstået som oplevelsen af at befinde sig godt og have gåpåmod i forhold til skolen – har nemlig stor betydning for, om eleverne er motiverede og gør faglige fremskridt. Elevtrivselsundersøgelserne på Rybners er derfor et vigtigt redskab for hele organisationen.


25-02-2019 Gymnasieeleven, der svømmer mere end han går

Mikkel Gadgaard, HHX elev på Rybners Gymnasium, får hverdagen som elitesvømmer og gymnasieelev til at gå op i en højere enhed. Mikkels kulør afslører, at han netop er hjemvendt fra træningslejr i sportsmekkaet La Santa Sport. Langt fra de varme himmelstrøg har terminsprøverne været i fuld gang på gymnasiet. Svømmeren er Team Danmark-elev og tager sin studentereksamen på 4 år, så terminsprøverne har ikke været en hindring for at drage af sted på træningslejr. Selvom fraværet er accepteret, slipper han dog ikke for prøverne, som nu banker på døren.


20-02-2019 Robotteknologi frigør tid til de mere interessante opgaver

Glem alt om science fiction og store menneskelignende robotter, der kommer og overtager verden. Virkelighedens robotter er langt mere fredelige - og ikke mindst nyttige! På Rybners er man godt i gang med et kompetenceudviklingsprojekt, der introducerer administrative robotter.


14-02-2019 Syv innovative opfindelser blev kastet for løverne

Elever fra 3C på HTX fik deres entreprenørånd vakt til live til årets SO projekt i design-teknologi. Præsentationen af de mange sprudlende ideer foregik foran et dommerpanel af iværksættere og erfarne erhvervsfolk, der stillede spørgsmål og kom med gode råd.


11-02-2019 Det første hold kabelmontører vinker nu farvel til ledighed

Rybners Kursuscenter tilbyder – som noget helt nyt – et uddannelsesforløb, der på blot 12 uger giver ret til titlen som kabelmontør. Det første hold har netop gennemført kursusforløbet og er nu klar til at springe ud i erhvervslivet.


01-02-2019 Stolte traditioner og store legater på Rybners Gymnasium

Hvert år til Kyndelmisse byder traditionen, at eleverne synger sig fri fra skole kl. 12.00. Tonerne fra entusiastiske elever fyldte i dag aulaen og strømmede ud i gangene.


31-01-2019 Ny ekspertgruppe skal være med til at løse mysteriet om elevsammensætningen på gymnasierne

Merete Riisager har netop nedsat en stærk ekspertgruppe, der skal komme med et udspil til modeller, der kan bidrage til, at der på sigt kommer en mere jævn elevfordeling på gymnasierne. Fokusset er særligt på koncentrationen af elever med udenlandsk baggrund på enkelte gymnasier samt udkantsproblematikken. Peter Hvid Amstrup, administrerende direktør på Rybners, er blandt medlemmerne af ekspertgruppen.


29-01-2019 Rybners Gymnasium indfører røgfri skoletid

Rybners har indgået et samarbejde med Esbjerg Kommune, Røgfri Fremtid ved Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden, som betyder, at skoletiden fra august skal være røgfri. Kickstarten til arbejdet frem mod et røgfrit gymnasium løb af stablen tirsdag d. 29 januar, da komiker Thomas Skov gæstede Rybners for at fortælle om rygning – eller mangel på samme.


28-01-2019 Samarbejde mellem Rybners og Musikkonservatoriet er ren win-win

I dette skoleår kommer der endnu engang konservatoriestuderende på besøg. Af to omgange bliver musiklokalet blæst igennem af Rybners’ musikhold og 9 elever fra konservatoriet i Esbjerg. Dette samarbejde har kørt over flere år og er til glæde og gavn for begge parter.


25-01-2019 Teknologi-projekter kommer en tur igennem Løvens hule HTX edition

I HTX-udgaven af den populære programserie Løvens hule er principperne de samme. Innovative projekter bliver præsenteret for et dommerpanel. Eleverne fra 3.c – der har Teknologi på A-niveau – har i dette skoleår arbejdet med ét stort projekt, som skal stå sin prøve for et dommerpanel bestående af en række erhvervsfolk.


25-01-2019 HHX-elever hjælper GAME Streetmekka med at blive bedre

Når teori flytter ud af klasselokalet og møder virkeligheden, skaber det en helt ny forståelse for de til tider langhårede begreber. Et samarbejde mellem nonprofit organisationen GAME Streetmekka i Esbjerg og Rybners har givet HHX-elever mulighed for at arbejde med foreningens reelle problemstillinger og selvfølgelig komme med deres løsningsforslag.


16-01-2019 Åbent hus på Rybners klæder elever på til at tage det rigtige uddannelsesvalg

Intet mindre end 500 kommende elever og forældre besøgte tirsdag aften Rybners STX og HHX til åbent hus. Nuværende elever og lærere stod klar til at indfri de forventningsfulde blikke, uforløste spørgsmål og nysgerrigheden, der var medbragt.


16-01-2019 Drømmen om en professionel e-sportskarriere kan nu udleves på Rybners

En samarbejdsaftale mellem Rybners og Danmarks største professionelle e-sportsorganisation Tricked Esport gør det muligt at kombinere en HTX-uddannelse med drømmen om en karriere inden for e-sport.


16-01-2019 Rybners har fået en lille ny

Det er med jubel og stolthed i stemmen, at Rybners nu kan tilbyde den nye erhvervsuddannelse til ambulancebehandler.