Nyheder

Esbjerg får et nyt e-sportscenter på Rybners

E-sporten buldrer frem. Den elektroniske sportsgren, som formentlig er den hurtigst voksende underholdningsindustri i verden, rummer et stort potentiale, og på uddannelserne kan e-sport være et vindue ind til særligt drengenes digitale verden.

- Vores ambition er at skabe et it-, medie- og e-sportscenter med state-of-the-art maskiner og alt hvad hjertet begærer af udstyr og computerpower. Det skal være et unikt træningsmiljø, hvor Rybners’ egne elever, grundskole-elever fra hele kommunen og medlemmer af eSport Esbjerg mødes for at lære af hinanden og dyste i blandt andet computerspil som Counter Strike og League of Legends, fortæller Allan Skydt, afdelingschef for it og bygninger på Rybners.

Det nye gamer-paradis vil blive placeret på Spangsbjerg Møllevej 72, hvor Rybners’ mange erhvervsuddannelser, Rybners HF og Rybners Tekniske Gymnasium holder til.

Til det kommende e-sportscenter indkøber Rybners en række kraftfulde gamer-maskiner med grafikkort, der gør det muligt at bruge maskinerne til lidt af hvert.

- Tanken er at tilbyde en legeplads, hvor de medieinteresserede ud over de populære computerspil kan slå sig løs med blandt andet 3D-design, spil-design og droner. Planen er at installere en skærmvæg, et loungeområde og en rumopdeling, der gør det hyggeligt og mere optimalt at arbejde i grupper, beretter Allan Skydt.

I første omgang vil e-sportscentret være åbent om eftermiddagen, og alle kommunens grundskoler vil blive tilbudt at booke centret. Det vil samtidig give de unge mulighed for at få kendskab til erhvervsskolens mange uddannelser og eventuelt få vejledning i valg af uddannelse.

Samarbejde med eSport Esbjerg
I bestræbelserne på at gøre det kommende e-sport-center så attraktivt som muligt vil Rybners indgå et tæt samarbejde med eSport Esbjerg. Foreningen var den første etablerede e-sportforening i Esbjerg og har flere e-sport instruktører, der er uddannet ved DGI.

- Vi synes naturligvis, det er fedt, at der nu kommer et nyt, gennemtænkt spilmiljø i byen, lyder det fra formand for eSport Esbjerg, Viktor Stampe Gjermandsen.

Han oplyser, at foreningen blandt andet har planer om at udvikle et bookingsystem, hvor alle byens gamere kan booke sig ind i centret, og som en af de første konkrete aktiviteter arbejder foreningen på at kunne invitere til LAN-party i Teknodromen på det tekniske gymnasium i november.

Netop i samlingssalen Teknodromen håber parterne på sigt at kunne afholde større e-sport-events.

E-sport

Få mere at vide på E-sport-stand
Til Erhvervsuddannelsernes Dage, som afholdes på Sp. Møllevej den 13. og 14. september, vil der være en eSport-stand, hvor man kan få mere at vide om Rybners’ kommende e-sport-univers og eSport Esbjerg.


Her vil man kunne prøve to gamer computere. Den ene vil være tilkoblet en storskærm, mens den anden vil være tilkoblet en virtual reality unit - en ”hjelm med skærm”, der eksempelvis giver brugeren en oplevelse af at køre i en rutchebane.

I løbet af Erhvervsuddannelsernes Dage kommer omkring 2500 folkeskoleelever på besøg på Rybners Tekniske Skole. Her kan de opleve alle erhvervsuddannelser i Esbjerg Kommune.