Nyheder

Open Learning er som et Kinder Æg

Alle 12 medarbejdere – lige fra montører til det administrative personale – i målerafdelingen under ”DIN Forsyning” har været på Excel-kursus i ”Open Learning” på IT og Regnskab Open Learning på Rybners Kursuscenter. Og det er en beslutning, der har været alle pengene værd, synes afdelingschef Keld Jensen.

- Vi bruger ”Excel” rigtig meget her i afdelingen, og efter kurset er medarbejderne godt rustet til at bruge det. Alle i afdelingen fik et fagligt løft, fortæller han.

Før kursusstart blev personalet i målerafdelingen it-afklaret af underviseren fra IT og Regnskab, og denne afklaring dannede så baggrund for, hvad den enkelte deltager skulle lære på kurset. Så alle deltagere begyndte og sluttede kurset på forskellige niveauer.

- Nu har afdelingen en fælles referenceramme, når det gælder Excel, og det har helt sikkert lettet arbejdsgangene, siger Keld Jensen.

Meget fleksibelt

Et af de ord, som afdelingschefen bruger igen og igen, er ”fleksibilitet.” Det er en større logistisk opgave at sende en hel afdeling på kursus og få det til at gå op med kalenderen.

- Personalet var på kursus på forskellige tidspunkter, og det var let at forlænge kurset med en halv eller hel dag, hvis det var nødvendigt. Jeg fik en mail hver dag med besked om, hvor langt den enkelte var nået, så jeg kunne hele tiden følge med i forløbet. Det er meget fleksibelt, siger Keld Jensen.

Open Learning

 Keld Jensen var også selv på Open Learning for at få opfrisket kompetencerne i Excel.

 

Han er også meget glad for undervisningsformen på IT og Regnskab Open Learning. Her er der ikke noget med samlet klasseundervisning eller tavle-undervisning. I Open Learning skal man selv sørge for at nå sit mål – man skal selv være aktiv og kan ikke sidde og skjule sig.

- Open Learning er lidt som et Kinderæg – Afdelingen har også fået tre ting på én gang – En fleksibel kursusform, et fagligt løft og en forbedret arbejdsgang i afdelingen, pointerer Keld Jensen.