Nyheder

Oplev 90’er-sang med kæmpe gymnasiekor

Rybners Gymnasium i Grådybparken er udvalgt som et af syv værtsgymnasier for det landsdækkende korstævne Operation SYNG, hvor meningen er, at elever fra hele Danmark synger de samme sange på samme tid. Målet med dagen er, at eleverne oplever den energi, fællesskabsfølelse og sangglæde, der er forbundet med korsangen.

Rybners Gymnasium får besøg af elever og deres musiklærere fra Åbenrå Statsskole, Munkensdam Gymnasium og Esbjerg Gymnasium og deltager selv med samtlige musikhold fra de tre årgange. Derudover har elever fra Rybners og Esbjerg Gymnasium dannet et band, der skal bakke korfolkene op.

Besøg af kor- og bandledere
De mange sangglade elever vil dagen igennem arbejde med fire dugfriske kor-arrangementer, der er lavet specielt til dem i form af et nodehæfte med titlen ”Remember the 90’s”. Eleverne kommer således til at prøve kræfter med blandt andet ”Mom in Love, Daddy in Space” af Kashmir, Nathalie Imbruglia’s ”Torn” og Boyband-hittet ”Larger Than Life” med Back-street Boys - numre, der er nøje udvalgt af Syng og arrangeret for kor af fire unge og dygtige arrangører.

Værtsgymnasierne får på dagen besøg af en af Danmarks førende rytmiske korledere, der på en inspirerende og engageret måde vil sikre, at eleverne får en fantastisk dag.

Instruktørerne er: Jesper Gade, Kristian Skårhøj, Anders Hornshøj, Heidi Bisgaard, Marta Radwan, Bonnie Denise og Christian Ronsfeld.

De syv kæmpe kor vil som nævnt blive akkompagneret af et band, der består af elever fra værtsgymnasierne. De forskellige bands får besøg af en spændende bandleder, som vil sørge for, at det hele kommer til at syde af energi, spille- og sangglæde.

SYNG-arkiv-Aarhus Statsgym.jpg
Arkivfoto fra Aarhus Statsgymnasium.

Koncert
På alle syv værtsgymnasier kan du høre koncert kl. 15.30.
Få en unik oplevelse af ca. 200 sangere, et fedt band og en super engageret instruktør og dirigent. På Rybners i Grådybparken foregår arrangementet i den store gymnastiksal.

Fakta
De syv værtsgymnasier for Operation Syng er i år Ordrup Gymnasium, Roskilde Katedralskole, Midtfyns Gymnasium, Rybners Gymnasium, Aarhus Statsgymnasium, Viborg Katedralskole og Aalborg Katedralskole.

Projektet er støttet af Statens Kunstråd, og TC Helicon har sponsoreret syv fede præmier, der bliver udloddet på dagen. Præmien er en TC-Helicon Voicelive play og en MP-75 vokalmikrofon.

Læs meget mere om Syng på www.syng.dk og www.facebook.com/syng.dk