Nyheder

Oplev hvordan praktik og teori går hånd i hånd på Teknisk Gymnasium Esbjerg

eks-6-lille.jpgTværfaglige projekter og laboratorie- og værkstedsfag er en fast del af hverdagen på TGE.

Med den mørkeblå htx-hue er mulighederne for at videreuddanne sig mange og lige så mangfoldige som med en stx- eller hhx-hue. Uanset om det er en karriere som jordemoder, ingeniør eller innovatør, man går efter, er Teknisk Gymnasium Esbjerg et godt sted at opbygge fundamentet.

På alle studieretninger lærer eleverne at arbejde tværfagligt med opgaver og projekter, som relaterer sig til virkeligheden. Og undervisningen er langt fra kun teoretisk, for værkstedsfag er en fast del af studiet, hvad enten man går på naturvidenskabslinjen, teknologi/design/innovations-linjen eller kommunikation/it/engelsk-linjen.

Følg ruten
Hvor bredt fag og opgaver spænder, kan man få et indtryk af på åbent hus-dagen, hvor eleverne vil stå klar til at fremvise og fortælle om nogle af deres projekter. Ved at følge en rute, kommer gæsterne rundt til alle aktiviteter.

Der vil være åbent i laboratorierne, hvor eleverne vil være i gang med forskellige kemi- og fysikøvelser. Og på udstillingen "Når videnskab ændrer verden" vil andenårs biologi-klasserne lave forsøg sammen med otte skoleelever fra Da Vinci Linjen på Blåbjerggårdskolen. Hvert hold har fået tildelt en kendt videnskabsmand at arbejde ud fra. Der vil også være aktiviteter i det nye studiemiljø, der med hyggelige torvemiljøer og pc-barer passer perfekt til gymnasie-elevernes gruppe- og projektarbejde.

Der er åbent hus for alle, der kunne tænke sig at få en fornemmelse af hverdagen på TGE og møde både lærere og elever, lørdag den 25. januar mellem kl. 10 - 13.

Vidste du at.
Det af Undervisningsministeriets opgørelse for 2013 fremgår, at eleverne på Teknisk Gymnasium Esbjerg - igen - scorede det højeste karaktergennemsnit i regionen blandt sommerens studenter. Og ser man udelukkende på htx-gymnasierne, opnåede eleverne på TGE de højeste karakterer i hele landet