Nyheder

Opsving får Esbjerg-virksomheder til at ansætte flere elever

Virksomheder i Esbjerg begynder at kunne mærke opsvinget igen efter den store økonomiske nedtur. Trukket af olie-, gas- og vindindustrien mærker også håndværkerne mere gang i forretningen. Det kommer eleverne på Rybners Tekniske Skole til gode. Især elektriker- og smedevirksomheder ansætter flere elever, oplyser leder af skolens praktikcenter, Anette Fuglkjær.

- Allerede i 2013 begyndte vi at mærke, at virksomhederne var interesseret i flere elever. Tendensen fortsætter i 2014, siger hun.

Ansætter ekstra elever
El-installatør-virksomheden Olesen & Jensen er en af de virksomheder, som kan mærke et opsving. Og det så kraftigt, at virksomheden ansætter to ekstra elektrikerelever fra Rybners Tekniske Skole, oplyser ejer og direktør i firmaet, Claus Boel.

- Den måde, vi måler det på, er, hvor mange projekter vi får ind fra arkitekter og ingeniører, og det har været stigende det sidste års tid. Det er de fleste antal sager, som mange af vores medarbejdere kan huske, at de har behandlet - og de har ellers været her i mange år, fortæller han.

Gang i Esbjerg
Han nævner projekter som Broen, Esbjerg Havn, Dokken, Next Step City og renovering af sygehuset som bare nogle af eksemplerne på de projekter, der er eller skal i gang i byen. Men den helt store igangsætter er on-/offshoreindustrien.

- Der er gang i Esbjerg, trukket af olie-, gas- og vindindustrien, og det er positivt. Men der det "aber-dabei," at mange af vores medarbejdere søger derud, så derfor er vi nødt til at uddanne endnu flere for selv at have faglærte nok, siger Claus Boel, som med de to ekstra elever i alt får 17 elever.

oj_web.jpg
Direktør og ejer af el-installatørvirksomheden Claus Boel, mener at de elever, som er elever i virksomheden senere er mere loyale. Det er en af grundene til at bekæmpe  mangel på håndværkere ved at uddanne flere elever. 

I alt er der ansat mellem 100 og 105 medarbejdere i Olesen & Jensen.

- Vi har valgt at tage to elever mere ind på baggrund af de fremtidsudsigter, der er i Esbjerg. Vi tror på det og på, at vi skal have en del af kagen som virksomhed. Og vi tror på, at der bliver mangel på håndværkere. Derfor bliver vi nødt til at uddanne dem selv. Man glemmer aldrig sin læreplads - det kan jeg huske fra mig selv, siger Claus Boel

Husk ansvaret at uddanne elever
Han opfordrer virksomhederne - både kolleger i håndværkerbranchen og virksomhederne i industrien - til at huske ansvaret for at uddanne elever, når ordrebøgerne bugner.

- Specielt de virksomheder, som i dag ikke tager elever, bør overveje, om de har muligheden for at tage elever i kortere eller længere perioder. Selvfølgelig er det at foretrække, at eleverne har tilknytning til den samme virksomhed i hele læretiden, men det er ikke nødvendigt. Virksomhederne skal beslutte sig for at gøre uddannelsen af de unge mennesker til en naturlig del af deres CSR- politik (Corporate Social Responsibility). Vi har altid taget det ansvar at uddanne lærlinge. Det er en naturlig del af vores forretning, fortæller Claus Boel.

Rybners praktikcenter hjælper meget gerne nye virksomheder med alt det praktiske omkring oprettelse af elevpladser.

- Yderligere oplysninger:
Direktør og ejer, Olesen & Jensen, Claus Boel, tlf. 76 14 01 70, e-mail: clb@o-j.dk
Leder af praktikcentret, Anette Fuglkjær, mobil: 23 45 51 47, e-mail: afk@eucvest.dk