Nyheder

Søgningen mod Rybners Gymnasium går samlet frem

Region Syddanmark har efter ansøgningsfristen samlet ansøgertallene til regionens gymnasier.

På Rybners Handelsgymnasium er ansøgertallet opgjort til 290 ansøgere, svarende til ti klasser. Det er en stigning på ti procent i forhold til året før. De seneste fem år har gymnasiet oplevet en stigende søgning - fra 185 til nu 290.

Også når man kigger på hele regionen, har søgningen mod handelsgymnasierne været stigende de senere år - dog i mindre grad end på Rybners.

DSC_0807-lille.jpg

Seks htx-klasser
Rybners Tekniske Gymnasium har de senere år haft fremgang. I år ser det dog ud til, at ansøgertallet bliver lidt mindre end sidste år. 165 unge har per 20. marts søgt om en plads på gymnasiet. De vil blive fordelt i seks klasser. Sidste år var tallet oppe på 196 ansøgere.

Generelt i regionen viste ansøgertallet på opgørelsestidspunktet status quo i forhold til sidste år. De to forrige år havde den tekniske gymnasieuddannelse en fremgang på henholdsvis seks og otte procent.

Fremgang for det almene gymnasium
På Rybners Almene Gymnasium er sidste års tilbagegang på 23 procent vendt til en fremgang på 22 procent. I årene 2010-2013 oplevede gymnasiet også årlige fremgange på 13-33 procent. I år har 257 unge søgt ind på Rybners Almene Gymnasium. De kommer til at fordele sig på ni klasser.

Generelt i regionen er ansøgertallet til den almene gymnasieuddannelse gået to procent tilbage. Sidste år var tilbagegangen på seks procent.

- Efter et år, hvor Rybners Gymnasium har skullet finde sig selv oven på fusionen, er det glædeligt at konstatere, at to af de tre gymnasier oplever en stigende søgning blandt de unge. Det tager vi som et tegn på, at de unge - og deres forældre - har forstået, at vi har meget at byde på, det være sig i forhold til fagudbud, erhvervskontakter, traditioner og studiemiljø, udtaler rektor for Rybners Gymnasium, Lars Andersen.