Nyheder

Rybners Gymnasium byder 1881 nye og gamle elever velkommen

DSC_1016-lille - Kopi - Kopi.jpg

Design, innovation, engelsk, historie, virksomhedsøkonomi, fysik, matematik, bioteknologi… Inden længe vil der igen være fuld gang i undervisningen og projekterne - flere af dem tværfaglige - rundt om i gymnasiet laboratorier, værksteder, klasserum og studiemiljø.

På Spangsbjerg Møllevej, hvor Rybners Gymnasiums tekniske gymnasieelever har til huse, starter 164 nye htx-elever. I den første uge vil de blive guidet igennem et introforløb, der omfatter velkomst ved teamlærerne, en it-dag om torsdagen og en idrætsdag om fredagen. Idrætsdagen er med til at ryste eleverne sammen og munder ud i skoleårets første fredagsbar sammen med 2. og 3.g’erne.

I Grådybparken, hvor Rybners Gymnasiums almene gymnasieelever og handelsgymnasieelever har til huse, skal der uddeles skemaer, gives praktiske anvisninger og rundvisninger til 516 nye elever.

På deres første skoledag vil de blive budt velkommen af en række tutorer ved indgangen, og efter velkomsten i aulaen, hvor nogle af skolens dygtige musikere giver smagsprøver på deres kunnen, fordeler eleverne sig ud i deres nye klasser. Kl. 12 er der linet op til en overraskelse for hele skolen, som gerne skal løsne op for den værste nervøsitet over netop at have mødt sine klassekammerater for de kommende tre-fire år. Her kommer bandet Jordans Drive og spiller, og en gruppe elever leverer et lille danseshow.

DSC_1009-lille - Kopi - Kopi.jpg
Rektor byder velkommen
- Det bliver dejligt igen at få liv på gymnasiets afdelinger, konstaterer rektor for Rybners Gymnasium, Lars Andersen, der onsdag formiddag vil tage den korte køretur mellem Grådybparken og Spangsbjerg Møllevej for at kunne byde samtlige nye - og gamle - elever velkommen.

Flere eliteidrætselever
I det nye skoleår vil et rekordstort antal eliteidrætsstuderende gå på Rybners Gymnasium, som i forvejen er den ungdomsuddannelse i kommunen, der uddanner flest eliteidrætsfolk.


Lidt over 100 unge talenter inden for et bredt spektrum af sportsgrene får deres studier på Rybners Gymnasium og betragtelige træningsmængde til at hænge sammen i dagligdagen ved at være Team Danmark-elev og/eller ved at være tilknyttet den fleksible Esbjerg-ordning. Rybners Gymnasium har desuden søgt om at blive såkaldt Team Danmark-gymnasium og forventer besked herom i løbet af efteråret.

Fakta

Rybners Gymnasium, HTX: 493 elever i alt

Rybners Gymnasium, HHX: 708 elever i alt

Rybners Gymnasium, STX: 680 elever i alt

DSC_0991-lille.jpg 
På Rybners Gymnasium tager 680 unge onsdag hul på de gymnasieår, der af mange senere hen i livet genkaldes som ”den bedste tid i mit liv”.