Nyheder

Fælles indsats skal skaffe flere elever

- Sociale klausuler virker ikke. Partnerskaber gør. 

Så klart lød budskabet fra Dansk Byggeri Sydjylland med formand Michael Mathiesens ord, da han onsdag eftermiddag gav en ny partnerskabsaftale mellem netop Dansk Byggeri, Esbjerg Kommune og Rybners en lille tale med på vejen.

partnerskab.jpg
Borgmester Johnny Søtrup, til venstre, lytter til ordene fra formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen.

Ved en høvlebænk i værkstedet hos Tømremestre H. Bruun & Søn A/S i Ribe satte ud over Michael Mathiesen, som for øvrigt også er formand for Rybners’ bestyrelse, borgmester Johnny Søtrup og direktør for Rybners, Peter Amstrup deres underskrift på tre udgaver af partnerskabsaftalen.

Den forpligter samarbejdspartnerne på at arbejde sammen om tre mål:

  • at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse
  • at få flere elever til at gennemføre en erhvervsuddannelse – blandt andet gennem flere elevpladser
  • at få flere ledige til at opkvalificere sig ved hjælp af en ungdomsuddannelse.

partnerskab2.jpg
Underskriften blev meget passende givet ved en høvlebænk hos H. Bruun & Søn. En virksomhed, som er god til at uddanne elever. Sidste års Årets Håndværker blev uddannet ved H. Bruun & Søn, som ligger i Ribe. 

Borgmester Johnny Søtrup var også glad for at kunne indgå aftalen.

- Nu har vi givet håndslag på, at vi tager det alvorligt, så alle i kommunen får de bedste muligheder for at uddanne sig, sagde han.

Ifølge leder af praktikcentret på Rybners, Anette Fuglkjær, gør partnerskabet en stor forskel. Hvor de tre parter hidtil har gjort hver deres indsatser for at skaffe flere elever og elevpladser, give ledige en uddannelse med videre, kan de nu samle deres kræfter om fælles indsatser. Arbejdsgruppen, som skal sørge for, at der kommer handling bag de fine ord, mødes fire gange om året, mens styregruppen holder to møder.

Rybners og Dansk Byggeri har i forvejen indgået partnerskabsaftaler med Vejen og Varde kommuner.